Novi uznemirujući trend u beauty svijetu postao viralan na TikToku, stručnjak kaže: 'Nikad ga ne bih isprobao'

Masažer je istaknuo i potencijalne komplikacije poput oštećenog i bolnog vlastišta, pucanja vezivnog tkiva, čak i naprezanje vrata te upozorio da se ovaj trend definitivno treba preskočiti.
Vidi originalni članak

Nova je sezona uvijek rezervirana i za nove trendove, no u beauty svijetu pojavio se jedan koji je i pomalo uznemirujuć. Riječ je i hair crackingu ili scalp poppingu, odnosno "pucketanju kose", tj vlasišta koji je postao viralan na TikToku, no zbunio je mnoge. U proteklih nekoliko tjedana, videa pod hashtagom #ScalpPopping pregledani su više od 6,6 milijuna puta, a najpopularniji je onak korisnice @yanasemerly, s više od 832 tisuće lajkova.

Na snimci se nalaze dvije prijateljica, a jedna od njih drugoj uvija mali dio kose oko prstiju, a povlačenje pramenova rezultira glasnim pucketanjem. I drugi su korisnici isprobali ovaj bizaran trend, no rezultat je samo bolno tjeme. Mnogima nije jasno zašto je ovaj trend toliko popularan i koji je njegov cilj, osim zvuka pucketanja. 

- Upute su nejasne, samo sam si počupala kosu, napisala je jedna od korisnica TikToka u komentarima. Postavlja se pitanje kako je ovaj bizaran trend postao tako popularan i što se uopće krije iza njega. Glamour piše kako je jedan masažni terapeut rekao da je pucketanje kose, odnosno vlasišta zapravo meksička tehnika masaže, no dodao je da to nije nešto što bih preporučio drugima, niti prakticirao, kako na sebi, tako na klijentima. 

Istaknuo je i potencijalne komplikacije poput oštećenog i bolnog vlastišta, pucanja vezivnog tkiva, čak i naprezanje vrata te upozorio da se ovaj trend definitivno treba preskočiti.

Ovaj trend preskočite i pogledajte hit frizuru ove zime koja može biti super inspiracija

FOTO: Instagram @xeniaadonts FOTO: Instagram @vanessaevelynh FOTO: Instagram @kaiagerber FOTO: Instagram @taylorlashae FOTO: Instagram @vikyandthekid FOTO: Instagram @theannawintour FOTO: Instagram @brittanyxavier FOTO: Instagram @zoeydutch FOTO: Instagram @marylawlesslee FOTO: Instagram @lucyhale FOTO: Instagram @karliekloss FOTO: Instagram @jjmorrow FOTO: Instagram @emmaroberts FOTO: Instagram @dualipa FOTO: Instagram @chloehelenmiles FOTO: Instagram @brielarson FOTO: Instagram @anhcotran FOTO: Instagram @anhcotran FOTO: Instagram @amandajsmart FOTO: Instagram @alexachung

Atraktivna crnka jednim je detaljem osvježila cijeli outfit, a kaput poput njezinog odlična je investicija
Jednostavan recept za jedan od omiljenih božićnih kolača: Čokoladna salama za koju će se tražiti komad više
Vlasnica popularnog zagrebačkog salona predlaže pet savršenih manikura za blagdane i zimske dane
Hrskavi i prhki izvana, a sočni iznutra: Keksi koje ćete, kad ih jednom probate, raditi baš svakog Božića

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".