Novi TikTok trend osigurava zdravu i sjajnu kožu: Potrebna je samo jedna promjena u rutini njege

Ako imate suhu kožu ili ste bili pretjerali s kućnim pilingom ili kremom s retinolom, mogli biste imati koristi od svakodnevnog slugginga tijekom tjedan dana kako biste svoju osjetljivu kožu vratili u ravnotežu.
Vidi originalni članak

U posljednjih nekoliko godina TikTok je postao go-to platforma za sve stvari vezane uz ljepotu i njegu kože. Korisnici su tu pronašli inspiraciju za svoje rutine njege, novitete u proizvodima i razne trikove kako postići savršenu kožu. Jedan od najnovijih trendova koji se pojavio na ovoj platformi je vezan za jednu promjenu u rutini njege koja bi mogla učiniti čuda za vašu kožu.

Slugging uključuje premazivanje lica vazelinom ili drugim proizvodima na bazi petroleja prije spavanja i nakon vaše uobičajene noćne rutine njege kože, kako objašnjava Glamour. Otuda i naziv, koji se odnosi na to koliko vam lice nakon toga izgleda sluzavo – kao da vam je puž puzao preko lica i za sobom ostavio mastan trag.

Ideja je stvoriti zaštitnu barijeru koja će spriječiti gubitak vode iz vaše kože tijekom noći i zatvoriti svu hidratantnu dobrotu iz vaših maski i bogatih hidratantnih krema.

"Slugging je postupak korištenja proizvoda na bazi petroleja na vašoj koži kako bi se spriječilo isušivanje, zaštitila barijera vlage i pojačao sjaj", objašnjava @skincarebyhyram malo detaljnije. "Petrolej je na lošem glasu, ali je jedan od najboljih sastojaka za zadržavanje vlage u vašoj koži, i ne, ne začepljuje pore."

@hyram #AD Slugging- What Is It? w/ @cerave 🤔 #skincarebyhyram #slugging #skincare ♬ original sound - Hyram

Hyram nastavlja objašnjavati da ako je vaša koža suha, dehidrirana, perutava, ogoljena ili imate oštećenu barijeru, slugging može pomoći u zadržavanju prijeko potrebne vlage u vašoj koži. Ali ako je vaš tip kože masna ili mješovita, nanošenje petroleja može biti preteško za vaš ten.

Druga mogućnost je nanošenje na ciljanim područjima, ako želite izbjeći pomalo ljepljivo lice tijekom noći ili ako imate mrlje ljuskave kože ili područja s finim linijama i borama kojima je potrebna dodatna doza vlage.

Što se tiče vaše noćne rutine, želite napraviti čišćenje i piling prije nanošenja hidratantne kreme s hijaluronskom kiselinom ili glicerinom. Zatim nanesite svoj proizvod na bazi petroleja preko vrha. Upamtite, njegov je jedini zadatak sjediti na površinskom sloju kože i djelovati kao prepreka ovim ovlaživajućim sastojcima koji isparavaju s kože dok spavate. Vazelin, Eucerin Aquaphor gel balzam za umirivanje kože i CeraVe ljekovita mast su proizvodi za osip koji su odobrili dermatolozi.

Međutim, ova tehnika nije za svakoga i dermatolozi su podijeljeni oko toga koliko je dobro za vašu kožu. Neki, poput certificirane dermatologinje iz New Yorka, Whitney Bowe, kažu da slugging može biti odlično za super suhu kožu i one s ekcemima. Za nju, koliko god hidratantne kreme stavili na ispucalu kožu, posljednji okluzivni sloj petroleja stvarno pomaže zacijeliti oštećenu kožnu barijeru i spriječiti gubljenje vlage.

Ali ima te riječi upozorenja o proizvodima koje nanosite ispod. "Samo pazite što stavljate ispod tog sloja vazelina, CeraVe balzama ili Aquafora", napominje Bowe. "Ne želite koristiti retinol, retinoide, AHA, beta hidroksi kiseline jer to može biti stvarno iritirajuće."

Ako imate suhu kožu ili ste bili pretjerali s kućnim pilingom ili kremom s retinolom, mogli biste imati koristi od svakodnevnog slugginga tijekom tjedan dana kako biste svoju osjetljivu kožu vratili u ravnotežu. Međutim, oni s masnom kožom trebaju nastaviti s oprezom ili uopće izbjegavati ovu tehniku.

Najchic haljine od pletiva idealne za zimu, ali i nadolazeće prijelazno razdoblje:

FOTO: Zara Midi pletena haljina 35,95 EUR FOTO: Zara Duga pletena haljina otvorenih leđa 39,95 EUR FOTO: Zara Pletena haljina s pojasom 29,95 EUR FOTO: Zara Kombinirana pletena haljina 495,95 EUR FOTO: Zara Pletena midi haljina 3+25,95 EUR FOTO: Zara Haljina s pletenicama 29,95 EUR FOTO: Zara Prugasta pletena mini haljina 29,95 EUR FOTO: Zara Pletena haljina s prorezom 29,95 EUR FOTO: Zara Kratka pletena haljina 29,95 EUR FOTO: Zara Pletena haljina na vezanje oko vrata 22,95 EUR

Ako imate kosu oštećenu od vrućine ili bojanja, ovo su najbolje maske za zdrave i guste vlasi
Najchic haljine od pletiva idealne za zimu, ali i nadolazeće prijelazno razdoblje
U business-casual outfitu nije ostala nezamijećena: 'Ovo mi je kombinacija za slobodno vrijeme, iako je nosim i za poslovne prigode'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".