Novi beauty gadgeti: Inovacije na području čišćenja kože, sušenja kose i njege usana

Njega kod kuće postala je odlična niša i prije pandemije, koja je dodatno 'boostala' svijet ovih inovacija
Vidi originalni članak

Sajam potrošačke elektronike (CES) 2024. u Las Vegasu svake godine predstavlja nove beauty gadgete. Ove godine istaknuli su se luksuzni, inovativni uređaji koji su ujedno ultimativni spoj naše želje za efikasnim uređivanjem i novih tehnologija.

Među zvijezdama scene uskoro će biti gadgeti za čišćenje, njegu usana te sušilo za kosu koje čuva nivo hidratacije u lasima. Njega kod kuće postala je odlična niša i prije pandemije, koja je dodatno 'boostala' svijet ovih inovacija. Naime, iako doma nemamo apsolutno profesionalnu njegu, jer kozmetički su saloni naše omiljene destinacije i bijeg od svakodnevice, ipak možemo reći da su gadgeti ono što naš život čini modernijim i jednostavnijim. Prednost je općenito i bežično spajanje na naše mobitele, odnosno lakše ih je kontrolirati te koristiti razne aplikacije kako bismo ih što bolje iskoristili.

Među najzanimljivijim gadgetima je anti-age aparat za čišćenje kože korejske kompanije Medicube. Ime aparata je Medicube Age-R Booster Pro, a benefiti su mu poboljšanje sjaja, elastičnosti, tonusa i teksture kože. Gadget koristi tehnologiju elektroporacije i kontroliranu rasvjetu za tretiranje kože. Uređaj se također povezuje s aplikacijom Medicube Age-R i nudi personalizirane rutine s bežičnim upravljanjem. Kako ljepota ide sve više ukorak s tehnologijom, tako se novi uređaji postavljaju na tron kozmetičke industrije, a sve kako bismo što duže zadržali mladolikost kože.

Tu je i inovacija koja donosi poboljšanje njege - pod tušem. Naime, SpaViva kompanije Kohler je zapravo višenamjenski tuš koji je namijenjen čišćenju lica tijekom tuširanja, ali i dubinskom čišćenju kože tijela. Kako njega pod tušem nerijetko uključuje i brigu o licu, tako su se njihovi stručnjaci sjetili napraviti nešto posebno, što će biti namijenjeno i koži lica, a ne samo tijela. Uz osnovni gadget dolaze i dodaci - četka za lice, četka za tijelo, piling za tijelo i masažer za tijelo. Alfred Richardson, Kohlerov direktor marketinga i komercijalizacije, naglasio je kako je ovo način na koji oni wellness donose kući, a naglasak je na boravak pod tušem, gdje možemo obaviti većinu dnevnih beauty rituala.

Na popisu najzanimljivijih je i uređaj koji detektira probleme s kožom usana te ih njeguje i prilagođava nijansu. Naime, Lipcure Beam tvrtke Amorepacific osvojio je nagradu za inovacije CES 2024. u kategoriji digitalnog zdravlja, označavajući time petu uzastopnu pobjedu tvrtke. Ovaj sveobuhvatni uređaj ne samo da identificira probleme s usnama, već također pruža tretman i ostavlja prilagođenu nijansu. Precizni senzor dijagnosticira stanje usana, a  aplikator poput četkice emitira vidljivu svjetlost kako bi poboljšao njegu. Materijal koji reagira na svjetlost pojačava kolagena vlakna, čime na usnama ostavlja hidratantnu barijeru. Ovo je jedna od najvažnijih inovacija na području biotehnologije kože, naglasio je Byung-Fhy Suh, voditelj Amorepacific R&I Centera kaže.

Također, jedna od kompanija koje konstantno ulažu u nove tehnologije u službi ljepote je L’Oreal. Predstavili su novo sušilo za kosu AirLight Pro, razvijen u suradnji sa Zuvijem, brendom koji stoji iza ekološkog alata Halo. Ovo sušilo profesionalne kvalitete koristi infracrveno svjetlo i vjetar velike brzine za sušenje površinske vode na lasima, čime se unutarnja vlaga zadržava. Rezultat je zapravo do 33 posto više hidratizirana kosa, a osim toga troši 31 posto manje energije. Fen ima brzi motor i infracrvenu tehnologiju,  koja omogućuje brzo sušenje bez potrebe za pretjeranom toplinom.

Ovi i slični gadgeti konstantno vode naše rituale naprijed, u budućnost, a cilj je da ne samo štite naše zdravlje i mladolikost, već i planet te da troše što manje resursa. Uz to, inovacije u materijalima i načinima korištenja alata donosi nam neki novi beauty svijet, dostupan svima.

Glamurozna 75. dodjela nagrada Emmy: Evo tko su bili najbolje odjeveni poznati
Paula zna kako da 'nespojivi' komadi izgledaju odlično: 'Svoj stil bih opisala kao ženstveno - frajerski'
Kakve stajliš prijateljice! Biraju jednostavne i klasične komade, ali ih kombiniraju na efektan način

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".