Nova-stara tehnika bojanja kose osvojila je Instagram: Idealna je ako želite smanjiti odlaske u frizerski salon

Shadow roots je posebna tehnika bojanja kose kod koje je korijen kose zapravo "sjena" kada se uspoređuje s ostatkom kose.
Vidi originalni članak

S obzirom na cijelu situaciju koja nas prati posljednjih godinu dana, mnogi su u potrazi za efektnim, ali jednostavnim frizurama i bojama kose koje je lako održavati i kod kuće. Ako ste se "prepoznali" u tome i tražite kako biste mogli osvježiti postojeću boju kose, možda je vrijeme za shadow roots, trend koji sve više viđamo po društvenim mrežama, a osim što izgleda odlično, svoju popularnost može zahvaliti činjenici da ne zahtijeva česte odlaske u frizerski salon. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Shadow roots je posebna tehnika bojanja kose kod koje je korijen kose zapravo "sjena" kada se uspoređuje s ostatkom kose. Neke celebrity dame, poput Fleur East i Margot Robbie već su isprobale ovu tehniku, a trend je uzeo maha i na društvenim mrežama. Naime, kako piše Glamour, na društvenim mrežama podijeljeno je više od 790 tisuća fotografija s hashtagom #shadowrootsb, a TikTok videi s istim hashtagom imaju više od 7,6 milijuna pregleda. 

Ovaj je trend prisutan godinama, no pandemija koronavirusa i rjeđi odlasci u frizerski salon pridonijeli su njegovoj popularnosti jer je jako jednostavan za održavanje pa ne zahtijeva česte odlaske frizeru. Stručnjaci shadow roots uspoređuju s balayageom, odnosno opisuju ga kao više chic verziju, a velika mu je prednost što nije rezerviran isključivo za plavuše, nego ovakva tehnika bojanja kose funkcionira na različitim bojama, tipovima kose, dužinama i teksturama. 

Ovaj trend najbolje funkcionira kad se kombinira s prirodnom bojom kose, odnosno kad je korijen kose u prirodnoj boji pa frizerski profesionalci savjetuju, ako ipak ne želite svoju boju kose na korijenu, neka boja koju odaberete bude što bliža prirodnoj kako biste je lakše održavali i kako ne biste prečesto morali odlaziti u salon na tretmane. 

Bob je i dalje u fokusu: Nosi se varijanta koja se lako održava i pristaje različitim oblicima lica
Mia Kovačić "pomela" je špicu u jednom od najšarenijih izdanja, a sportski chic super joj stoji
Sloković je prava modna ikona: Ovakvu košulju ne viđamo često, a tu je i hit torba koju mnogi žele u svojoj kolekciji
Kao stvorena za veselo proljeće: U kombinaciju ove ljepotice sa špice odmah ćete se zaljubiti!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".