'No make up' šminka naglašava prirodnu ljepotu, a idealna je za dolazak toplijih i sunčanih dana

Ključ za postizanje 'no make up' šminke leži u poboljšanju prirodne blistavosti vaše kože i fokusiranju na suptilna poboljšanja
Vidi originalni članak

U doba prirodne ljepote i prihvaćanja individualnosti, ‘no make up’ šminka pojavila se kao glavni trend za one koji traže svjež izgled bez napora. Ovaj suptilan i minimalistički pristup šminkanju omogućuje vašoj prirodnoj ljepoti da zablista dok istovremeno naglašava vaše crte i daje vam besprijekoran, blistav ten. Bilo da obavljate poslove, idete u ured ili uživate u ležernom izlasku, ‘no make up’ šminka idealan je izbor.

Ključ za postizanje 'no make up' šminke leži u poboljšanju prirodne blistavosti vaše kože i fokusiranju na suptilna poboljšanja. Započnite s pripremom kože laganom hidratantnom kremom kako biste stvorili glatku podlogu. Odlučite se za proizvod koji pruža hidrataciju bez osjećaja težine ili masnoće, kako piše Glamour.

Umjesto da posegnete za puderom s punim prekrivanjem, odlučite se za laganu formulu poput obojene hidratantne kreme ili BB kreme. Nanesite je štedljivo i dobro izblendajte kako biste ujednačili ton svoje kože dok dopuštate svojoj prirodnoj koži da zablista.

Koristite kremasti korektor za ciljana područja koja trebaju dodatno prekrivanje, kao što su podočnjaci ili mrlje. Nanesite ga lagano i stopite ga s kožom. Također odaberite nježno rumenilo prirodnog izgleda u nijansi koja nadopunjuje ton vaše kože. 

Njegovane obrve uokviruju lice i dodaju strukturu izgledu bez šminke. Upotrijebite olovku za obrve ili puder u prahu kako biste popunili sva rijetka područja i stvorili definirani oblik. Početkajte obrve prema gore za pernati, prirodan izgled.

Zadržite fokus na svojoj prirodnoj ljepoti odabirom neutralnih sjenila u nježnim, zemljanim tonovima. Nanesite svijetlu nijansu preko kapaka i nešto tamniju na pregib za suptilnu definiciju. Završite s nekoliko slojeva maskare za produljenje i definiranje trepavica.

Odaberite boju usana koja naglašava vašu prirodnu nijansu usana. Odlučite se za prozirne ruževe, tonirane balzame za usne ili boje za usne u nježno ružičastim, nude ili prozirnim nijansama. 

Kako biste bili sigurni da vaš izgled traje cijeli dan, lagano nanesite proziran puder na lice kako biste učvrstili šminku bez dodavanja težine ili promjene dewy završnice. Usredotočite se na područja sklona sjaju, poput T-zone lica.

Meghan i Harry zablistali na dodjeli nagrada: Vojvotkinja u zlatnoj dizajnerskoj haljini, a princ u klasičnom odijelu
Princeza Kate reciklirane i etički izrađene tenisice kombinirala uz chic proljetni outfit
U efektnoj suknji nije mogla proći nezamijećeno, a odlično ju kombinira uz proljetni klasik

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".