Njega kože i kose tijekom toplih mjeseci

Avonova beauty trenerica Petra Koštić govori kako njegovati kožu i kosu tijekom proljeća i ljeta, ali i štititi od sunca, koji je make-up prikladan, a koji proizvodi poželjni.
Vidi originalni članak

Što je najvažnije kada je riječ o njezi kože tijekom proljeća i ljeta?

Kožu treba njegovati u skladu s godišnjim dobima, pa tako u toplim mjesecima koža ima drukčije zahtjeve.

Hidratiziranje je najvažnije – ampulama, serumima, izotoničnom morskom vodom u sprejutijekom dana ili hidratantnom kremom. To je rutina koju bi trebalo steći u tinejdžerskoj dobi. Ljeti svakako treba upotrebljavati proizvode s odgovarajućom SPF zaštitom, a nakon izlaganja suncu pružiti koži hranjivu i hidratizirajuću njegu. Tuširamo li se više od dva puta dnevno, nije potrebno svaki put koristiti se gelom kako kožu ne bismo isušili.

Što je s njegom lica?

Obavezno i redovno čistite kožu. Micelarna vodica je idealan izbor jer će micele ukloniti sve nečistoće, tragove smoga i make-up, a kako ne sadrži tenzide, neće iritirati i isušiti kožu. Nakon tog prvog koraka, noćnu kremu treba odabrati prema tipu i stanju kože i biti dosljedan. Tijekom dana dovoljna je hidratantna ili tonirana krema, obavezno sa SPF faktorom. S puderom ne pretjerujte.

Ljeti koža želi lakšu šminku. Možete je počastiti i iznutra kokosovim uljem, koje jednostavno ujutro umiješajte u kavu i popijte.

Što ako je lice osjetljivo ili sklono mašćenju i kreme za sunčanje mu ne odgovaraju?

Često je uzrok svega nepravilna „njega“ ili zdravstveno stanje. Onima s osjetljivom kožom, kao i masnom, prvo bih preporučila reviziju njege;čime čistite kožu i koliko često, što nanosite nakon čišćenja i s kojom namjerom, jesu li otklonjeni zdravstveni faktori.

Koliko je bitno zaštititi i kosu?

Ljeti je kosa izloženija vanjskim faktorima: sunce, vjetar, smog, sol... te zahtijeva češća pranja. Upotrebljavajte nježne šampone i dodatnu njegu. Na vrhove nanosite serum na bazi arganova ulja ili serum za suhe vrhove, a prilikom pranja intenzivne maske. Širok izbor proizvoda nudi Avonova Advance Techniques linija.

Koje proizvode preporučujete za zaštitu kože i kose?

Avon SUN+ linija sjajan je izbor jer po vrlo povoljnim cijenama nudi širok asortiman za cijelu obitelj. Moj dugogodišnji favorit je MAXI tan, kojim se koristim već od proljeća za pripremu kože i tijekom ljeta kao svakodnevnom njegom. Betakaroten priprema kožu, pojačava i održava preplanulost.

Make-up za vrijeme vrućina?

Ako nemate problema s preosjetljivošću, šminkajte se. Ipak, zbog pojačanog znojenja odabir pudera trebao bi pasti na laganije prozračne formule i puder u kamenu koji ćete nanijeti četkicom. I vodootporan make-up sjajan je izbor. Preporučujem na plažu ipak otići potpuno čiste kože, bez tragova make-upa s prethodno nanesenim SPF faktorom!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".