'Nirvana' valovi novi su ljetni trend: Lako se naprave, a kosi daju chic prizvuk

Ovaj trend nudi mnogo svestranosti, prilagođavajući se različitim tipovima kose i stilovima, čineći ga savršenim izborom za ljeto 2024.
Vidi originalni članak

Nirvana valovi su najnoviji trend u svijetu frizura, koji naglašava prirodnu teksturu kose i neuredan izgled. Ovaj stil je osmislila Samantha Cusick, veleposlanica Ujedinjenog Kraljevstva pri GHD-u, te predstavlja opuštene i ležerne valove koji izgledaju kao da su prirodno nastali. Nirvana valovi su kombinacija čvrstih i opuštenih valova, kovrča i uvojaka, stvarajući efekt 'bez šminke' za kosu. Inspiracija za naziv dolazi od rockerskog stila 90-ih godina, poput Curta Cobaina, i njihovih obožavatelja koji su njegovali neuređen, ali cool izgled.

Prirodni izgled postaje sve popularniji u svijetu ljepote, a Nirvana valovi savršeno se uklapaju u taj trend. Ljudi sve više prihvaćaju svoju prirodnu teksturu kose, tražeći stilove koji ne zahtijevaju previše truda, ali izgledaju moderno i uglađeno. Samantha Cusick objašnjava da su trendovi za 2024. godinu usmjereni na prirodan izgled s profinjenom završnom obradom, za razliku od prethodnih godina koje su naginjale strukturiranijim i definiranijim stilovima. Nirvana valovi predstavljaju savršen balans između 'gotovog' i 'poništenog' izgleda.

Da biste postigli Nirvana valove, potrebno je prihvatiti prirodnu teksturu vaše kose i koristiti nekoliko jednostavnih trikova:

  1. Osušite kosu na zraku: Nakon pranja kose, pustite da se osuši na zraku kako bi zadržala prirodnu teksturu.
  2. Koristite pletenice: Spavajte s pletenicama kako biste stvorili mekane, neujednačene valove.
  3. Stilizirajte s mješavinom valova: Koristite različite tehnike uvijanja kose kako biste postigli kombinaciju S valova, ravnih valova, valova naprijed i valova unatrag. 
  4. Eksperimentirajte s izgledom: Ovaj stil možete nositi na različite načine, uključujući bočno razdjeljivanje, dvobojne pramenove, mokri izgled ili pomalo uglađeni stil.

Nirvana valovi omogućuju vam da izrazite svoju individualnost i kreativnost, prihvaćajući prirodne teksture i neuredan izgled koji odiše samopouzdanjem i ležernošću. Ovaj trend nudi mnogo svestranosti, prilagođavajući se različitim tipovima kose i stilovima, čineći ga savršenim izborom za ljeto 2024.

Prvi put nakon vijesti o trudnoći, Margot Robbie zablistala u genijalnoj ljetnoj haljini
Sa svevremenskom elegancijom nema greške: 'Obula sam nove sandale, a ova haljina mi najbolje ide uz njih'
Prijateljice zablistale u izdanjima kojima se vraćamo svakog ljeta i nosimo ih od jutra do mraka

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".