Nijanse espressa i čokolade su hit, no jednom tipu lica tamni ruž ne pristaje bez dobre pripreme

Smeđi tonovi predstavljaju klasiku koja nikada neće izaći iz mode. Riječ je o univerzalnim nijansama koje pristaju svim dobnim skupinama jer mogu djelovati prirodno ili superglamurozno, kaže vizažistica Katarina Ramić Roca
Vidi originalni članak

Slatka čokolada i u svijetu kozmetike ima posebno mjesto, svima paše, svi je vole.

– Riječ je o boji koja odgovara svima, bez obzira na to imate li svjetlu, srednju ili tamnu put. Pritom je, dakako, važno odabrati pravu nijansu – ističe naša poznata vizažistica Katarina Ramić Roca.

– Smeđi tonovi predstavljaju klasiku koja nikada neće izaći iz mode. Riječ je o univerzalnim nijansama koje pristaju svim dobnim skupinama jer mogu djelovati prirodno ili superglamurozno – nastavlja vizažistica. Naravno, samo jedno smeđe sjenilo dovoljno je da se sredite za dan ili noć. Mnoga sjenila imaju eterične teksture koje slojevito nižete na kapku, po želji i volji, dok su ruževi dio glam-goth scene i daju pomalo mističan izgled. – Ima još jedna zanimljiva funkcija sjenila, njime možete sjenčati i obrve – dodaje Katarina. Pri izboru obratite pažnju na podton sjenila, primjerice plavookim damama super pašu smeđa sjenila s efektom bronce.

– Zelene oči zablistat će s pomoću smeđih sjenila u kojima se kriju ljubičaste ili popularne mauve nijanse. Žene smeđih očiju bit će podjednako zadovoljne s brončanim, mauve i espresso nijansama – objasnila je vizažistica. Što se tiče apliciranja, ako radite smokey eyes look, naša stručnjakinja predlaže da to učinite postupno, a ne u jednom potezu. Upravo je jesen vrijeme kad je ovaj stil šminkanja sve traženiji, jer niže temperature zraka podižu ljestvicu za glamur u make-up svijetu.

I usne će uskoro odjenuti nešto tamniji outfit.

– Tamni ruževi plus jesenski dan idealna je kombinacija, a pogotovo se to odnosi na tople čokoladne nijanse. Ipak, pri odabiru valja uzeti u obzir boju puti. Ako ste jako svijetli, a planirate nanijeti tamni ruž, predlažem da na lice svakako nanesete toplu nijansu rumenila ili bronzera – otkriva Katarina. Za nanošenje tamnih ruževa preporučuje kist za usne jer je tako lakše kontrolirati količinu proizvoda. Osim toga, kist s ostacima ruža možete iskoristiti umjesto olovke, za iscrtavanje usana. Ipak, dodaje da se neke usne „boje“ tamnih boja.

– Ako se osjećate OK s tamnim ružem, svakako ga nosite. No ako vam treba malo volumena, stavite na sredinu usana sjajilo koje će ih vizualno povećati – zaključuje naša make-up stručnjakinja.  

Uz savjete profesionalca odaberite savršenu nijansu korektora i naučite ga pravilno nanijeti na lice
Vrijeme je za promjenu: Isprobajte pramenove koje smo devedesetih obožavali, a sad dolaze u još boljoj verziji
Vizažistica Dajana Pajkić otkriva kako postići hit look obrva: Koji pribor koristiti i na što treba posebno pripaziti?

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".