Neugodno crvenilo na bedrima čest je ljetni problem: Isprobajte proizvode i savjete za koje žene tvrde da pomažu

Žene su barem djelomično doskočile ovom problemu pa, osim "bicki", koriste i različite kreme, masti, baby pudere i dezodoranse kako bi barem malo ublažile neugodno peckanje.
Vidi originalni članak

Jedan od ljetnih problema koji se često javlja je i tzv. trenje bedara. Zbog znojenja ili prilikom dužeg hodanja, javljaju se neugodna iritacija i crvenilo. Takvo se stanje kože popularno naziva "zajedena" koža, a problem je češći pri velikim vrućinama, pogotovo kad se nose kratke hlače, suknje i haljine pa se koža bedara izravno dodiruje.

Neke žene ovaj problem rješavaju tako da ispod suknje ili haljine odjenu biciklističke hlačice, tzv. "bicke" koje onda smanjuju trenje kože, a samim time i posljedice poput crvenila i bolne iritacije. Žene su barem djelomično doskočile ovom problemu pa, osim "bicki", koriste i različite kreme, baby pudere i dezodoranse kako bi barem malo ublažile neugodno peckanje. 

Kao jedno od rješenja, mnoge su žene na društvenim mrežama navele dezodorans koji obvezno mora biti u sticku. Među najboljima, ističu se Borotalcov, Garnierov, Nivein i Doveov, a ovim se trikom služe čak i na crvenom tepihu. Naime, američka komičarka Amy Schumer prije nekoliko godina na društvenim je mrežama podijelila kako je na bedra, prije Met Gale, nanijela dezodorans u sticku kako bi izbjegla ovaj iritantan problem.

Također, tu je i krema protiv trenja koju mnoge žene kupuju u Decathlonu, a neke potvrđuju kako je to jedini proizvod koji im je pomogao. Riječ je o Aptonia Anti Friction sticku za koju iz Decathlona kažu da ju je osmislio njihov tim sportskih stručnjaka. Kako piše u opisu proizvoda, služi protiv iritacije i za zaštitu kože od pregrijavanja i iritacija tijekom sportskih aktivnosti. 

Pomažu i masni proizvodi, a kao favorit se istaknuo Vaseline mast koja, ne samo da je učinkovita, nego je i cjenovno jako pristupačna. Sporo se upija i ostavlja masni trag na koži, što smanjuje trenje među bedrima.

Ovaj je proizvod i inače namijenjen njezi suhe kože jer je dubinski hidratizira, štiti od vanjskih utjecaja, obnavlja je pa ona postaje elastičnija i mekša. 

Jedna od preporuka su i samoljepljive trake za bedra koje su dostupne u dm-u. Riječ je o Twigs samoljepljivom zaštitniku bedara koji nije namijenjen nošenju s kupaćim kostimom, no kažu kako izvrsno može poslužiti ispod kratkih hlačica, suknje ili haljine. U paketu dolazi jedan par, a opisu je navedeno da sprječava neugodno trljanje bedara. Napravljen je od porozne pamučne tkanine s medicinskim akrilnim ljepilom pa koža i dalje može "disati". Ipak, ako imate problema s osjetljivom ili upaljenom kožom, ove se trake ne preporučuju. 

Najljepše, ali i najudobnije haljine koje prate liniju tijela i ističu svaku figuru:

FOTO: Zara Midi haljina 19,95 EUR FOTO: Zara Rebrasta haljina srednje duljine 17,95 EUR FOTO: Zara Haljina s vezivanjem oko vrata 15,95 EUR FOTO: Zara Rebrasta haljina s američkim izrezom 15,95 EUR FOTO: Zara Rebrasta haljina srednje duljine 17,95 EUR FOTO: Zara Haljina kroja uz tijelo s naramenicama 15,95 EUR FOTO: Zara Mini haljina 9,95 EUR FOTO: Zara Mini haljina 9,95 EUR FOTO: Zara Uska haljina 12,95 EUR FOTO: Zara Mini haljina 9,95 EUR FOTO: Zara Uska haljina 12,95 EUR FOTO: Zara Midi haljina rustičnog stila 19,95 EUR FOTO: Zara Mini haljina 9,95 EUR FOTO: Zara Rastezljiva pletena haljina s naramenicama 17,95 EUR FOTO: Zara Midi haljina sculpt 29,95 EUR

Studentici prava savršeno pristaju najpopularnije traperice sezone: 'Dosta mi je zime i tamnih tonova'
Parker i Cattrall izgladile odnose zbog fanova? Samantha se vraća u drugu sezonu nastavka 'Seksa i grada'
Od spoja 'na slijepo' do Megxita: Veza princa Harryja i Meghan Markle doživjela je brojne izazovne trenutke

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".