Neočekivana frizura "zasjela" je na prvo mjesto pretraga na Googleu: Biste li nosili frizuru koja podsjeća na fudbalerku?

Frizeri kažu kako wolf-cut pristaje svima, no ipak je biraju oni nešto odvažniji kad su frizure u pitanju
Vidi originalni članak

Prema Google Trendsu, u kategoriji "Kako stilizirati...?", na drugom mjestu pretraga pronašao se upit "kako stilizirati wolf-cut?", odnosno frizuru o kojoj se u godini na izmaku mnogo pričalo, no ipak je ostala rezervirana za one najodvažnije koji se žele istaknuti svojim beauty odabirom.

I dok frizeri tvrde da ovakva frizura pristaje svima, popularizirale su je celebrity zvijezde poput Billie Eilish i Miley Cyrus, najbolje je opisana kao miks dva kultna trenda: shag frizure iz sedamdesetih godina i "fudbalerke" koja je bila popularna osamdesetih, a ove smo godine svjedočili njezinom povratku. Isprobale su je i neke domaće zvijezde poput Nike Turković.

I dok se fudbalerka nosi na kraćoj kosi, wolf-cut idealan je za dužu kosu. Na vrhu ima kraće, razbarušene slojeve, dok se duži, također razbarušeni pramenovi nalaze sa strane i iza. Frizeri je opisuju kao kreativnu verziju mulleta, odnosno fudbalerke jer ima choppy teksturu i sličan oblik, ali, za razliku od fudbalerke, wolf-cut donosi mekoću i svestranost kakvu nude shag frizure. Osim toga, wolf-cut daje više volumena na vrhu glave, a slojevi donose dinamiku u kosi, bez obzira na njezinu duljinu. 

Ako razmišljate o promjeni, a wolf-cut ulazi u uži izbor za novu frizuru, stručnjaci pojašnjavaju što trebate znati prije nego se odlučite na šišanje. Za početak, iako očito, kaže da treba biti svjestan da kraćim slojevima na vrhu treba nešto duže vremena da izrastu. Frizeri savjetuju da bi, kad odlučite pustiti kosu, dobra ideja bila prvo malo skratiti duže vrhove kako bi kraći slojevi brže "sustigli" duljinu, piše Stylist.

Od frizera zatražite duže, mekše oblike i slojeve ako mislite da bi promjena mogla biti jako drastična. Za početak, razmislite o duljini do ključne kosti jer je takva verzija nosivija od one kraće koja ima zabavan i moderan prizvuk. Bitno je i konzultirati se s frizerom kako biste zajedno pronašli idealnu frizuru sukladno željama i obliku lica.

Besprijekorno zimsko izdanje Anje Alavanje: 'Ne nosim Uggsice, tajice ni monokromatske trenirke'

Znamo kada počinju sniženja u Zari! Izdvojili smo najbolje komade koje bismo voljeli vidjeti na popustu

Tehnika "obrnutog" pranja kose sve je popularnija: Zbog nje tanka kosa izgleda voluminoznije

Majstorica za obrve otkriva tajnu savršeno oblikovanih obrva: "Bacite pincetu iz ruku"

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".