Nekoliko savjeta s kojima ćete i kod kuće postići savršeno isfeniranu kosu kao iz salona

Za sve one koji preferiraju feniranje kod kuće i žele sami usavršiti tehnike, donosimo nekoliko trikova s kojima će kosa imati barem približan efekt feniranju u salonu.
Vidi originalni članak

Ako odlazite u salon na feniranje, onda znate kakav je odličan prilikom izlaska iz salona sa savršenom frizurom, kosom prepunom volumena i sjaja. Za sve one koji preferiraju feniranje kod kuće i žele sami usavršiti tehnike, donosimo nekoliko trikova s kojima će kosa imati barem približan efekt feniranju u salonu. Rekreiranje profesionalnog feniranja nije nimalo jednostavno, no nekoliko beauty savjeta koje donosi Glamour pomoći će vam da usavršite tehniku.

Strpljenje i ustrajnost
Ako imate dugačku i gustu kosu, trebate znati kako je potrebno više od 10 minuta za savršenu frizuru. Računajte na barem pola sata ili 45 minuta, pogotovo ako prirodno imate kovrčavu kosu pa se svakom pramenu morate dodatnu posvetiti sve dok cijela kosa nije glatka i sjajna. 

Sušilo za kosu
Što se tiče pronalaska savršenog fena, potražite uređaj s barem 1800 vata i različitim postavkama topline i puhanja zraka. Srednja jačina najbolja je za "pred-sušenje" jer štedi mnogo vremena, dok je najjača snaga idealna za stiliziranje kose. Bez obzira na to želite li postići opuštene valove ili savršeno ravnu frizuru, toplina je ta koja će vam pomoći postići željeni izgled. Ne zaboravite, tu je i funkcija puhanja hladnog zraka koje kosi daje lijep sjaj. 

Okrugla četka
S okruglom četkom možete stilizirati kosu u valove, ali i stilizirati kosu potpuno ravno, bez korištenje drugih uređaja za kosu. Što je četka veća, to ćete kosu brže osušiti. 

Proizvodi
Za svaki tip kose i frizuru morate koristiti prave proizvode jer će bez njih frizura brzo "splasnuti". Proizvodi za kosu igraju veliku ulogu u postizanju savršene isfenirane frizure pa ih nemojte preskakati. Posebno su bitni oni koji štite kosu od topline, a u rutinu možete ubaciti i kremu za stiliziranje, kao i sprej i mousse za volumen. 

U prvom koraku sušite kosu u "suprotno" smjeru jer će tako korijen kose stajati uspravno, odnosno kosa će dobiti na volumenu. U drugom koraku kosu odvojite na nekoliko dijelova jer ćete tako skratiti vrijeme sušenja, što je posebno važno za osobe s gustom kosom. 

Pramen po pramen namotajte oko okrugle četke, od korijena prema vrhu kose, i konstantno idite sušilom naprijed-natrag po kosi, pazeći da ponavljate pokrete iznova, sve dok se svaki dio kose potpuno ne osuši.

Prije nego prijeđete na idući pramen, onaj koji ste fenirali trebao bi biti potpuno suh jer, ako ostane vlažan, brzo će splasnuti. Kada završite, odaberite jedan proizvod za stiliziranje i nanesite ga na kosu. Nemojte pretjerivati jer prevelika količina proizvoda može pokvariti dojam. Dobar odabir je malo laka za kosu koji će učvrstiti frizuru. 

Zgodna studentica sjajno spaja sportsko i elegantno 'Štikle obožavam, a nikad ne bih nosila ravne suknje do koljena!'
Prošetala je tako dobru suknju da je ostatak outfita pao u drugi plan: 'Volim kombinirati klasiku i trendove'
Najprodavanije u omiljenom high street dućanu: Izdvojili smo 20 komada s Mangove liste bestsellera

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".