Nekoliko pogrešaka zbog kojih vam puder stvara 'cakey efekt na licu i savjeti kako ih izbjeći

Puder i korektor na licu mogu izgledati neujednačeno, a postoji nekoliko razloga zbog kojih dolazi do takvog izgleda.
Vidi originalni članak

Kod nanošenja pudera ili korektora, može se pojaviti i tzv. cakey efekt, odnosno nakupljanje pudera na području oko nosa ili njegova izrazito vidljiva tekstura. Puder i korektor tada izgledaju neujednačeno, a postoji nekoliko razloga zbog kojih dolazi do takvog izgleda. Jedna je tiktokerica podijelila nekoliko videozapisa u kojima objašnjava najčešće pogreške zbog kojih se na licu stvara cakey efekt i donosi savjete kako ih izbjeći, piše Glamour

Prvi savjet je da pustite da se preparativna kozmetika, dakle serum, hidratantna krema i SPF zaštita upiju. Ne treba žuriti jer je proizvodima potrebno nekoliko minuta kako bi se upili pa je najbolji "pustiti" lice na nekoliko minuta prije nanošenja pudera ili korektora. Ovaj je savjet posebno bitan ako koristite mat puder. 

@roseandben I’ll be posting these all week! 👏🏻✨ #makeuptips #Totinos425 ♬ original sound - Rose Siard

Sljedeće, ako koristite mokru spužvicu, tiktokerica savjetuje da provjerite je li vlažna, a ne mokra. Idealno ju je navlažiti večer prije ili, umjesto toga, koristiti četkicu za puder. Savjetuje pranje blendera noć prije koristeći sapun, a zatim ga ostaviti da se osuši preko noći. Bit će čist, i dalje vlažan, ali ne jako mokar kako se ne bi stvarao cakey efekt. 

@roseandben Sponge or brush?! 🧽🪄 #makeuptips ♬ original sound - Rose Siard

Treći savjet tiktokerice odnosi se posebno na područje nose. Prije nanošenja pudera, savjetuje lagani puder čistom krpicom, a zatim nanošenje seruma s niacinamidom, umjesto primera. Serum pustite da se osuši, a zatim nanesite malu količinu pudera u prahu. Zadnji korak odnosi se na apliciranje pudera, a dovoljno je staviti količinu koja je ostala na četkici nakon nanošenja pudera na lice.

@roseandben Part 3✨ This might be my fav tip yet! 👏🏻❤️ Send this to someone 😜 #makeuptutorial #makeuptips ♬ original sound - Rose Siard

Komentari su pozitivni i mnogi su zahvalili na praktičnim i korisnim savjetima, dok su neki naglasili kako i učinkovitost ovih savjeta ovisi o tipu kože, kao i da je vidljiva tekstura na koži sasvim normalna i prirodna! 

Novinarka odličnog smisla za modu isfurala traperice koje su hit već nekoliko sezona
Par u elegantnom izdanju kojem nećete pronaći manu: 'Nismo se dogovarali što obući, to je veseli proljetni štih'
Učinkoviti skincare proizvodi koji su cjenovno pristupačni, a dermatološki odobreni

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".