Nekoliko nam je žena otkrilo kako se brine o koži i kosi kod kuće, u vrijeme kada ne možemo do salona

Sad kad se same moramo u potpunosti brinuti o koži i kosi, dobrodošao je svaki savjet
Vidi originalni članak

 

Edina Pličanić, nacionalna prvakinja baleta HNK

Koristim vrijeme izolacije kako bih se više njegovala chemical free formulama. Uglavnom sam od glave do pete “umazana” kokosovim uljem koje je divno za kožu i kosu. Odmaram tijelo od dezodoransa, kosu inače ne bojim, a sad stalno stavljam pakunge od limuna i kokosovog ulja. Svakih par dana kad sin zaspe, priuštim si kupku s lavandinim uljem za smirenje uz čitanje, obožavam čitati u kadi. Ujutro imam ritual kojeg se držim već godinama, čim se probudim popijem toplu limunadu. Zadnjih par dana šminkam oč jer sam otkrila da Surma, odnosno drevno crnilo za oči kakvo koriste na istoku, služi ne samo za istaknuti ljepotu očiju već i za dezinfekciju očiju. Tako da ujutro našminkam oči Surmom i lijepa sam si čitav dan, kad se susretnem s odrazom u ogledalu. Kao samohrana majka tri i pol godine starog djeteta, konstantno sam u nekoj interakciji. Pokušavam vježbati na način da sam u plenk pozi dok se igramo na podu, dok kuham, dižem se na polu-prste i spuštam u čučnjeve i uglavnom plešem kroz stan. Nekad uhvatim vrijeme da vježbam online baletni sat kakvih je sad mnogo na društvenim mrežama, to je divno i poticajno.

Petra Granić Glowatzky, vlasnica frizerskog studija Etra

Jedna od rutina koja trenutno svima fali smo mi frizeri, kako se ni sama nisam stigla ošišati i obojati, voljela bih iz poštovanja dati svima vama i mojim vjernim klijenticama podršku da ne posustaju i ne krenu za škarama same kratiti kosu, bitno je jedno da vam je kosa friško oprana jer tako se osjećate puno bolje. Za lice sam otkrila fantastične proizvode Gradske ljekarne Zagreb, od kojih koristim AntiAge serum s C vitaminom te isto našu fantastičnu kozmetiku Sache baziranu na medu, propolisu i ulja iz ekološkog uzgoja poznatih hrvatskih pčelarskih proizvoda Radovan Petrović, apsolutni vrh od proizvoda. Inače nemam problema s kožom i lice sam uvijek njegovala nježnim kremama. Omiljeni ritual mi je piling kojeg napravim svakih 10 do 15 dana i to samo s kristaliziranim medom – držim ga u kupaonici, kako bi mi bio pri ruci usred tuširanja. A što se kose tiče, već niz godina koristim Davines koji imam u salonu, to je melem za kosu, a trenutni hit mi je Momo šampon, u kombinaciji s regeneratorom. Daje mi miris proljeća, koji posebno oduševljava u ovim danima izolacije.

Ana Lokner, PR marketing & koordinator Arena Centra

Ovih dana, dok boravim kod kuće, uglavnom se ne šminkam, zapravo mi je jedino bitno da mi je kosa čista i miriše. Kad se sjetim stavim malo maskare (samo Benefit) i bilo kakav proizvod za njegu za usta. Inače, beauty proizvode kupujem promišljeno i sve što kupim iskoristim do kraja ili proslijedim dalje. Nema bacanja. Osnovna karakteristika moje beauty rutine jest da nemam beauty rutinu. Rotiram omiljene beauty proizvode i redovito ih dopunjavam novima. Jedan od proizvoda kojem sam već godinama vjerna je Bio-Oil ulje. Koristim ga i za lice i za tijelo. To “čarobno” ulje je, uz dobru genetiku i relativno dobru prehranu, razlog zbog kojeg mi puder za lice gotovo i nije potreban. Za njegu lica koristim Biologique Recherche P50V losion, no ne svaki dan. Svakih par mjeseci odradim kuru od sedam dana i taj mi sistem već godinama funkcionira. Koristim puno Kiehl’s ovih krema i koncentrata i zbog toga što mi odgovaraju i zbog lijepog pakovanja. Znam da bih trebala bit pametnija, ali totalni sam “sucker” za ambalažu.

Petra Vukelić, glumica

Pokušavam ovaj prisilni odmor iskoristiti za resetiranje uma i tijela. Mislim da nam u ovom stresnom periodu to zaista svima treba. Zdrav život započinje u kuhinji pa se trudim da moja prehrana bude uravnotežena, pijem puno vode te svaki dan uzimam Nutrigoldov suplement kolagena koji zaista čini čuda za moju kosu, kožu i nokte. Iako obožavam dekorativnu kozmetiku, ovih dana sam naglasak stavila isključivo na preparativnu kozmetiku. Nevjerojatno koliko mi je koža prodisala od kad ne koristim tekući puder! Počela sam i redovito vježbati. Pet puta tjedno vježbam PBT, Progressing Ballet technique. To je set vježbi za fleksibilnost, snagu i balans koji se izvodi pomoću rastezljivih guma, pilates lopte te male fitnes lopte.

Ines Preindl, vlasnica PR agencije Preindl Media

Nalazimo se u nevjerojatnoj situaciji svjetske pandemije, prodrmani od potresa, izbezumljeno od svega… Meni izolacija i ostati doma nije teško palo, godinama radim od doma i pokušavam i danas zadržati rutinu. Mnogi su ovaj period iskoristili i da odmore od svega, pa tako i od uređivanja, šminkanja, nanošenja parfema… Zašto?! Je li moguće da se uređujemo i mirišimo samo za “cestu”?! Odbijam to! Zato se sada zbog viška vremena posvećujem sebi. Da se ne lažemo, to je možda onih 10 minuta na dan koje su mi uvijek falile… Njih potrošim na njegu kože koja je toliko dehidrirana i umorna od svih vanjskih utjecaja. Napravila sam home made piling od šećera, meda i maslinovog ulja koji su mi preporučile kao prvu pomoć edukatorice učilišta Arimed. Odličan je, a tako jednostavan. Kao i inače nanosim hidratantnu kremu dr. Nola for skin koja sadrži karite maslac, hijaluronsku kiselinu, smiruje kožu i odlična je podloga za šminku. Imam jako osjetljivu i suhu kožu i ova krema ju je dovela u red. Koristim i Bobbi Brown Vitamin kremu za područje oko očiju, ona mi je otkriće! Za vrat i dekolte koristim serum Ziaja antioxidation koji daje elastičnost koži vrata koja nakon četrdesete to traži. Sjećate se onih trenutka impulzivnog shoppinga u drogerijama pa ste kupile svašta, od maska za lice, krema sa sastojcima koje ne znate ni pročitati, e sve to sada izvucite i iskoristite. Pronašla sam i masku za kosu. Baš sam se obradovala, nanijela sam masku te zamotala toplim ručnikom kako su mi savjetovale frizerke još davnih dana jer to je ključno za djelovanje maske u potpunosti. I stvarno je kosa bila zahvalna. Sve u svemu, obavila sam par tretmana, skinula trajni lak, ali i svakodnevno nanosim malo korektora da skrije tragove briga, neprospavanih noći, maskaru za ljepši pogled kroz prozor i omiljeni parfem da me podsjeti na sve lijepo u životu.

Kristina Burja, vlasnica modnog brenda Krie Design

Imam osjetljivu kožu koja reagira na stres. Zato sam se ovih dana općenito posvetila svom imunitetu koji pokušavam ojačati i napraviti detox tijela, a u tome mi pomaže mineral 21. stoljeća Zeotex koji svakodnevno koristim. Pobornik sam prirodnih preparata pa su mi Apivitini proizvodi prvi izbor. Njihov crni detoks gel za čišćenje lica koristim ujutro i navečer jer ostavlja kožu svježom. Nakon toga nanosim Tea Tree Oil od The Body Shopa koji djeluje umirujuće i hrani kožu te na kraju stavljam Becutan kremu kojoj sam vjerna godinama. Za noć biram Vichy Slow Age Nuit obnavljajuću i osvježavajuću masku koja kožu obogaćuje kisikom. Kroz godine sam svašta isprobavala, ali ovi proizvodi u kombinaciji sa zdravom prehranom za mene daju najbolje rezultate.

Ivana Petković, digital i PR manager L'Oreal Adria

S obzirom na to da radim od doma, lice mi je neopterećeno šminkom i najveći naglasak stavljam na piling, hidrataciju i serume. Otkrila sam divnu skincare liniju od YSL-a, Pure Shots, koja čini čuda za umornu kožu i koristim njihov dnevni i noćni serum. Navečer temeljito operem lice prije spavanja I koristim ove trenutke da mi koža maksimalno ‘diše’. Bitna mi je općenito njega, urednost i zdrav odnos prema sebi. Najvažniji su mi hidratacija i lagani anti-aging, ujednačeni ten i sjaj, volim lagane i prozračne formule. Zaštitni faktor koristim čim dođe sunce, kroz puder ili BB kremu. Najdraži mi je Touche Ecalt all-in-one glow foundation čija je formula toliko vodenasta i lagana da pruža cjelodnevnu hidrataciju i ne osjećam je na koži. U ovom trenutku, ako si želim malo popraviti raspoloženje, jer mi priznajem nedostaje jutarnje spremanje za ured, onda dodatno nanesem Giorgio Armani beauty A-blush na obraze, maskaru, te Ecstasy Shine lagani sjajni ruž boje usana. Na licu su mi bitne obrve i volim ih lijepo ispuniti i počešljati. Nikada nisam prakticirala težak make-up, ali koža mi je definitivno prodisala i pročistila se otkada je danima kompletno bez šminke. No, za lijepu kožu osim čišćenja su potrebni i dobar san te hidratacija iznutra. Malo sam s tim dijelom u deficitu, prilagođavali smo se na novonastale okolnosti, ali radit ću na tome.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".