Naučite oprati kosu kod kuće na način da ima efekt kao pri izlasku iz frizerskog salona

Ako želite osjećaj kao nakon tretmana u salonu, u pranje kose treba uložiti malo više vremena i pozornosti
Vidi originalni članak

Jedan od boljih osjećaja kad je u pitanju ljepota je onaj kojeg dobijemo pri izlasku iz frizerskog salona s novom frizurom. Nakon tretmana u salonu, kosa uvijek bude svilenkastija i izgleda voluminoznije pa se rado prepuštamo u ruke frizerskih stručnjaka. Svaki put nakon tretmana u salonu pitamo se kako takav efekt postići u kućnoj radinosti pa su iz Glamoura pitali profesionalce postoji li način njege kose čiji će rezultat biti barem približan onom iz salona.

Stručnjaci tvrde da se tajna krije u pranju kose. Naime, većina klijenata dođe u salon s čistim vrhovima, no kako se ide prema tjemenui korijenu, tako je kosa lošije oprana jer pranje, tvrde stručnjaci, nije dovoljno temeljito.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stoga, ako želite osjećaj kao nakon tretmana u salonu, u pranje kose treba uložiti malo više vremena

Za početak, kosu treba počešljati jer ćete je tako raspetljati, a češljanje će pomoći i u kasnijem uklanjanju prljavštine. Prije pranja, pobrinite se da je temperatura vode idealna. Prilikom pranja, voda treba biti mlaka - u protivnom, ako je vruća, kosa će izgubiti na čvrstoći, a boja će izgubiti wow-efekt. 

Nadalje, stručnjaci tvrde kako kosu uvijek treba dvaput šamponirati - prvom "rundom" šamponiranja uklanja se prljavština, a drugom se kosi dodaje sjaj. Također, bitna je i količina šampona, a idealna mjera je veličine lješnjaka. Šampon treba nanijeti direktno na korijen kose i umasirati u vlasište. Prilikom pranja, obratite pozornost na dijelove koji su "skriveni" i na koje se lako zaboravi, primjerice iza uha ili iznad vrata. Nakon šamponiranja, kosu treba dobro isprati i pobrinuti se da na njoj ne ostane šampona jer će, u protivnom, izgledati beživotno. Prilikom ispiranja, budite nježni jer je mokra kosa slaba i sklonija pucanju. 

Nakon ispiranja, ne zaboravite na regenerator zbog kojeg će kosa biti čvršća i glađa, a završno ispiranje, ako ste u mogućnosti, napravite s hladnijom vodom. Hladna voda potiče cirkulaciju te rezultira glađom i sjajnijom kosom, što je upravo ono što želimo postići. 

Posljednje, ali ne i manje bitno, stručnjaci preporučuju kupnju ručnika od mikrovlakana koji nisu grubi prema kosi i upijaju veću količinu vlage, što pomaže da se kosa prije osuši. 

 

Vojvotkinja Kate prošetala u tenisicama: Evo koje brendove preferira, svi su dostupni i kod nas

Traperice poput njezinih sada viđamo u svim dućanima: Imaju efektan detalj, a i lako se stiliziraju

Jeste li već isprobali Zarine parfeme koji su "dupe" dizajnerskih mirisa, no mnogo pristupačniji?

'Pratim trendove, volim drugačije stvari i nikad ne bih odjenula nešto dosadno' - kaže stjuardesa koja zna što je in

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".