Čak i za potpune amatere: Napravite najpopularniju ljetnu frizuru s minimalno truda i postignite wow efekt

Lagani valovi u kosi savršeni su za ljeto, a možete ih nositi u svakodnevim prigodama ili za formalnija događanja
Vidi originalni članak

Iako među popularnijima tijekom cijele godine, beach waves frizura, odnosno lagani valovi u kosi u toploj sezoni dolaze u prvi plan i postaju jedna od najtraženijih frizura. Kod nekih su sretnica takvi valovi jednostavno prirodni, dok se druge ipak moraju malo potruditi kako bi dobili savršenu frizuru. Ono što je u beauty svijetu "no make up" make up look, u svijetu frizura to su ležerni valovi u kosi, a najbolje definitivno izgledaju na plaži.

Vrijeme je da si savršene valove u kosi napravite same kod kuće, a tutorial u nastavku idealan je čak i za najveće amatere - wow efekt je zajamčen! Ako želite lagane valove u kosi koji će izgledati kao da ste se oko njih previše trudili, evo nekoliko savjeta.

Nakon pranja, na kosu stavite mousse ili pjenu koji će kasnije pomoći da valovi budu postojani. Zatim lagano osušite kosu sušilom za kosu, a ako želite da valovi izgledaju bolje i duže traju, najbolje je uvijati kosu cijelo vrijeme tijekom sušenja. Glamour Magazine prenosi savjete frizerskih stručnjaka te dodaje da osobe s kovrčavom kosom trebaju je sušiti "prema dolje" kako bi valovi izgledali ležernije. 

Nakon što osušite kosu, poravnajte je velikom, okruglom četkom, a zatim je podijelite u nekoliko dijelova te je počnite motati na figaro, dio po dio. Za gušće valove koristite tanji figaro, a za laganije valove bolji će izbor biti deblji model. Bez obzira na to što odaberete, ne morate biti previše "pažljivi", odnosno frizura može izgledati pomalo messy jer se upravo u tome krije tajna njezinog savršenog izgleda. 

Najvažniji savjet je da baš nikad ne uvijate vrhove kose, nego ih ostavite ravnima jer ćete tako postići željeni beach waves look. Umjesto toga, ostavite barem 5 centimetara do ruba da bude neuvijeno. Kad se gotovi s uvijanjem svih pramenova, raščešljajte kosu češljem koji ima velike zubce ili, još jednostavnije, prstima. Ovo je jako bitan korak jer ćete jedino na taj način dobiti ležeran prizvuk. Da bi bili sigurni da će frizura izdržati bar nekoliko dana, lagano je učvrstite lakom za kosu.

U galeriji pronađite inspiraciju za savršene ljetne frizure, čak i na visokim temperaturama:

FOTO: Instagram @kristin_ess FOTO: Instagram @kristin_ess FOTO: Instagram @kristin_ess FOTO: Instagram @marylawlesslee FOTO: Instagram @marylawlesslee FOTO: Instagram @leoniehanne FOTO: Instagram @marylawlesslee FOTO: Instagram @kristin_ess FOTO: Instagram @leoniehanne

Vrijeme je za beauty promjenu: Tri frizure koje možete isprobati u novoj sezoni, a svakog će pomladiti
Iz pet zagrebačkih frizerskih salona otkrili su nam najpopularnije frizure i boje kose za ovo ljeto
Razmišljate o promjeni frizure? Stručnjaci kažu kako je ovo "najhigijenskiji" odabir, a uz to je i jako trendi

Iva baš uvijek ima savršene valove u kosi, a sad je u videu objasnila kako ih svatko može napraviti kod kuće

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".