Najučinkovitiji serumi s vitaminom C koji trebaju biti dio svačije beauty rutine

I dok dermatolozi općenito preporučuju korištenje seruma s vitaminom C tijekom cijele godine, zimi je puno važnije.
Vidi originalni članak

Stigla nam je zima i hladniji mjeseci, što znači da je vrijeme da svoju rutinu njege kože obogatimo jednim od najboljih proizvoda – serumom s vitaminom C. I dok dermatolozi općenito preporučuju korištenje seruma s vitaminom C tijekom cijele godine, zimi je puno važnije. 

Vitamin C pomaže našoj koži da se nosi s hladnoćom, štiteći je od upala, a također je odlian za sve suhe i osjetljive tipove kože jer smanjuje iritacije i suhe mrlje. Serumi s vitaminom C također posvjetljuju vaš ten, dajući mu sjaj iznutra i smanjuju pojavu finih bora, tamnih mrlja i hiperpigmentacija uzrokovanih oštećenjima od sunca.

S druge strane, vitamin C je bogat antioksidansima, što ga čini našim glavnim aktivnim sastojkom za zaštitu kože od agresora iz okoliša kao što su onečišćenje i slobodni radikali. Sve u svemu, postoji mnogo razloga zašto je vitamin C jedan od najpopularnijih sastojaka za njegu kože. 

I vrlo je vjerojatno da će neki od vaših omiljenih proizvoda za njegu kože, kao što su hidratantne kreme i toneri, već uključivati ovaj sastojak kao dio svojih formula, možete povećati njegove dobrobiti dodavajući serum s vitaminom C u svoju rutinu.

Redovito korištenje proizvoda s vitaminom C može vam pomoći posvijetliti i poboljšati teksturu kože, a istovremeno se nositi s ožiljcima od akni. Čine vašu kožu čvršćom i sjajnom, a istovremeno smanjuju pojavu podočnjaka i štite vaš ten od zagađenja. 

U nastavku donosimo pet najbolja seruma s vitaminom C.

Medik8 C-Tetra Serum
Ovaj moćni serum s vitaminom C ima formulaciju koja je osmišljena da prodire duboko u kožu kako bi smanjila pojavu finih linija i bora, dok je također štiti od onečišćenja i drugih agresora iz okoliša. Osim toga, nije okrutan, pogodan za vegane i bez umjetnih mirisa.

Tatcha Violet-C Brightening Serum
Prikladan za sve tipove kože, ovaj svilenkasto glatki serum s vitaminom C ugodan jen koži. Obećavajući svjetliju kožu i mladenačkiji sjaj, formuliran je s dvije vrste čistog vitamina C stabiliziranog japanskim beautyberry-jem. Jedan je brzodjelujući derivat vitamina C koji se brzo upija u borbi protiv preranog starenja i podupire površinski promet stanica kako bi koža bila puna, a drugi, dugotrajni derivat vitamina C koji pomaže minimizirati napad slobodnih radikala. Uz ove sastojke dobre za kožu, sadrži 10% blagih voćnih AHA iz jabuke, grejpa, naranče, limuna, limete, gloga i žižule koji zajedno djeluju na obnavljanju neravne, bez sjaja i suhe kože, te korijen japanske anđelike koji pomaže smanjiti  pojava tamnih mrlja, promjena boje i ožiljaka nakon akni.

Murad Vita-C Glycolic Brightening Serum
Ovaj moćni serum s vitaminom C sadrži glikolnu kiselinu koja potiče izmjenu stanica i tjera kožu od mrtvih stanica. To rezultira ultimativnim sjajem – zajedno sa smanjenim izgledom pora i posvuda svjetlijom kožom zahvaljujući samom vitaminu C.4

Garnier 3.5% Vitamin C, Niacinamide, Salicylic Acid, Brightening & Anti Dark Spot Serum
Sa snažnom mješavinom vitamina C, niacinamida i salicilne kiseline, ovaj nemasni i neljepljivi serum savršen je za smanjenje tamnih mrlja.  Pogodan je za sve tipove kože i sve tonove kože.

L'Oréal Paris Revitalift Clinical 12% Pure Vitamin C Serum
Prožet salicilnom kiselinom, vitaminom E i hijaluronskom kiselinom, ovaj učinkoviti serum bogat antioksidansima pruža izvrsnu hidrataciju i zaštitu. Jedna od najboljih opcija ako vam je cilj zategnuti kožu i posvijetliti njezin izgled odjednom.

Andrea Morell mlada je dizajnerica koja kombinira custom-made odjeću, 3D printanje i umjetnu inteligenciju
Efektan kaput glavna je zvijezda stajlinga, a modni dodaci nose dozu chica i elegancije
Super par u odličnim zimskim stajlinzima: Ona sa cool šubarom, a on u elegantnom kaputu!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".