Najprodavaniji suhi šamponi koji će poslužiti kao spas u zadnji čas kad nemate vremena za pranje kose

Ako se bojite iritacije vlasišta i želite održati zdravu razinu prirodnih ulja, stvar je u ravnoteži, odnosno u umjerenom korištenju suhog šampona.
Vidi originalni članak

Iako mnogi ljudi peru kosu svaki dan, prečesto šamponiranje i pranje mogli bi rezultirati lomljivim vlasima ili suhim, nadraženim vlasištem. Rješenje? Suhi šampon! On nije tu kako bi očistio kožu i kosu, nego se koristi kako bi kosa bila manje masna, kako bi se apsorbirao znoj i prikrio miris. 

Ako se bojite iritacije vlasišta i želite održati zdravu razinu prirodnih ulja, stvar je u ravnoteži, odnosno u umjerenom korištenju suhog šampona. Suhi šampon izvrstan je saveznik u užurbanim situacijama kad pranje kose zbog nedostatka vremena nije opcija jer će u samo nekoliko poteza učiniti kosu voluminoznom i frizuru postojanom.

Ovisno o tipu kose, suhi šampon zaslužan je da kosa izgleda manje masno - ne služi kao zamjena za pranje kose, a njegova pretjerana upotreba može rezultirati suhim, iziritiranim vlasištem. Najučinkovitiji je na kosi koja prirodno sadrži mnogo ulja. Ako vam se čini da vam kosa izgleda masno nakon kratkog treninga ili zbog vlage u zraku, šampon za suho pranje popravit će situaciju. Ipak, imajte na umu da kosu koja se brzo masti treba redovito prati kako biste očistili vlasište i spriječili začepljivanje pora. 

Frizeri objasnili zašto kosu ne treba prati češće od dva puta tjedno

Ako prirodno imate kosu koja djeluje suho, dobra je ideja potražiti šampon za takav tip kose. Ako ste brineta ili crnka, pripazite da suhi šampon ne ostavi tragove na vlasištu, a takav problem, osim raščešljavanja, može riješiti i kupnja šampona namijenjenog za tamnije tonove kose, piše Health Line.

Suhi šampon može biti dobro rješenje i za kovrčavu kosu, no kod nje je potencijalni problem što se ne može lako raščešljati nakon apliciranja suhog šampona. Također, pripazite na količinu jer biste mogli biti nezadovoljni rezultatom pa bi kovrče, umjesto da izgledaju razigrano, mogle poprimiti suh i frizzy izgled.

Kako bismo olakšali potragu za suhim šamponom, u galeriji smo izdvojili one najprodavanije na Amazonu

FOTO: Amazon amika Perk Up suhi šampon FOTO: Amazon Moroccanoil suhi šampon za svijetlu kosu FOTO: Amazon Klorane suhi šampon za sve tipove kose FOTO: Amazon Dove Care Between Washes za masnu kosu FOTO: Amazon Batiste Original suhi šampon FOTO: Amazon Biolage suhi šampon bez parabena i silikona FOTO: Amazon HASK Biotin Thickening suhi šampon za sve tipove kose

Modno osviještene prijateljice: 'Odabrale smo udobne i trendi kombinacije, a crna nam je omiljena ne-boja'
Pravnica čiji stil obožavamo ponovno nas je oduševila u genijalnoj ležerno-elegantnoj kombinaciji
Veliki šoping vodič: 30 modela mini suknja do 30 eura koje su trenutno in

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".