Najpopularnije šiške u 2021. godini sada dolaze u još boljoj verziji kod koje volumen dolazi u prvi plan

Zavjesa-šiške vodeći su trend u 2021. godini, a sada dolaze s mnogo volumenom koji pruža dramatičan efekt
Vidi originalni članak

Trend tzv. "zavjesa-šiški" posljednjih je nekoliko sezona apsolutni hit u frizerskim salonima, a dominira i društvenim mrežama, gdje smo uvijek u potrazi na neiscrpnom beauty inspiracijom. Tako smo primijetili da curtain šiške dolaze u isfeniranoj verziji pa tako izgledaju voluminoznije nego ikad prije.

- Vidjeli smo da su "zavjesa-šiške" vodeći trend za 2021. godinu i sretan sam što su dobile svoj "dramatičan" dodatak za jesen - rekao je stilist kose Adam Redd za Glamour

Šiškama se dodaje volumen kako bi se postigao drama-efekt, a rezultat je frizura koja ima retro-prizvuk. Ona je prozračna, elegantna, podsjeća na frizure kakve su nosili supermodeli devedesetih godina, a pritom je i jako laskava. 

Ovakve su šiške lagano valovite i dugačke, a da biste postigli voluminozan efekt, trebate se opskrbiti pravim "alatom". Za dramatične šiške trebate veliku, okruglu četku i sušilo za kosu, što će im dati trenutačni volumen. 

Šiške treba sušiti "prema naprijed", što će u kosi napraviti velike, elegantne valove, a ključ frizure koja će trajati je u proizvodima za stiliziranje. Frizerski stručnjaci preporučuju sprej za kosu ili čak šampon za suho pranje. 

Inače, i fen-frizure apsolutni su jesenski hit, a neke it-djevojke već su ih isfurale. Kako smo već pisali, među prvima ih je nosila Kendall Jenner, a Luke Hersheson, jedan od najboljih londonskih stilista kose, za Glamour je predvidio kako će upravo fen-frizura doživjeti veliku popularnost:

- Mislim da će se opet vratiti nešto duže frizure koje zahtijevaju i više stiliziranja. Lockdown je dugo trajao i svi žudimo za malo glamura. U dvadesetima, kao i u pedesetima i šezdesetima, imali smo prilike vidjeti velike kose jer je ljudima nedostajalo sređivanje. Kosa je bila jako podignuta i fenirana, a funkcionalnost i praktičnost nisu bili u prvom planu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovakve su frizure nosile i supermodeli pa smo je tako imali prilike vidjeti na Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kate Moss, Christy Turlington, Tyri Banks..., pa njihovi lookovi mogu i ove sezona poslužiti kao izvrsna inspiracija.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".