"Najgore je kada frizer pogriješi i uvjerava vas da je sve u redu"

Razgovarali smo s Brankom Trohar, vlasnicom novog zagrebačkog frizerskog salona Ponytail hair studio, koji donosi novu dimenziju brige za kosu
Vidi originalni članak

Stiliziranje kose je vrlo intimna stvar, pa tako zahtjeva intimno i privatno okruženje. Vođena osobnom filozofijom u dizajnu i pristupu klijentu te procesima u salonu, misao vodilja Branke Trohar je stvoriti luksuznu i intimnu oazu, u vrlo relaksiranoj atmosferi, gdje će se svaka klijentica osjećati posebno, s iznimno personaliziranim i kvalitetnim pristupom od prvog trenutka kada uđe u ovaj lijepo uređeni hair studio. Novi koncept Ponytaila, smješten na prvom katu u centru grada, na adresi Mesnička 12, jamči prije svega privatnost i apsolutnu posvećenost prema klijentu. A osnovna je želja Branke Trohar da se klijent osjeća zbrinuto, od samih konzultacija, vrhunskih tretmana Nashi Argan proizvodima, koloracije i stilizacije kose. Jer filozofija, ali i praksa Ponytaila bit će da su svi procesi orijentirani prema klijentu i slijede istu filozofiju. A to je zadovoljan klijent kojem je briga o kosi neizbježna i svakodnevna rutina. 

S Brankom smo porazgovarali o tome što ju je nagnulo na preokret u karijeri i otvaranje vlastitog salona.

- Nekad se stvari jednostavno poklope, ali ključan je i pravi trenutak u pravo vrijeme. Kada je čovjek u konstantnom pokretu i stremi osobnom razvoju, interpretira sebe na nekoj novoj, višoj razini, bilo to kroz pristup prema poslu, odnosu spram ljudima ili načinu na koji želi živjeti svoj profesionalni život.
Nekakva osobna filozofija i nit vodilja u životu mi je da su promjena, pa čak i preokreti u životu, nužni kako bi se nastavili razvijati u smjeru koji je za nas same istinit. Nakon nekoliko godina provedenih u 'Boye by BBK', konceptu koji smo gospodin Kovač i ja zajedno osmilili i plasirali na tršište, kao prvi Color bar u walk in kontekstu doživio je zaista veliki boom u startu. Tržište je jako dobro reagiralo na novi koncept i objeručke ga je prihvatilo. Takav koncept zahtjeva zaista jako veliku organizaciju i usklađenost cijelog tima, ali isto tako i "pojede" taj personalni odnos između klijenta i frizera koji je izuzetno bitan, a usudit ću se reći i najbitniji. Moramo biti svjesni da kao što se pojedinac mijenja i razvija kao osoba, tako i tržište proživljava svoje promjene. Nekako se poklopio pravi trenutak u mojoj karijeri, kada mogu reći da sam sazrela u poslu, učeći od najboljih i radeći u sustavima koji su napredni da sam napokon shvatila na koji način ja "dišem" i što ja svojom uslugom i konceptom želim pružiti klijentima. Danas je vrijeme postalo luksuz, svi smo toga svjesni jer svi ga živimo, ali upravo zbog toga mislim kako je bitna ta jedna personalna nota, taj luksuz doživljaja provedenog vremena negdje - kaže Branka.

Što se tiče trendova u kosi ove sezone, bob frizure su se vratile na velika vrata u svim formama i dužinama, uz i dalje popularan glass hair koji je najvidljiviji upravo na Lob frizuri. Valovi su također i dalje prisutni, ali u puno opuštenijoj formi. Branku smo pitali i je li ikada 'zeznula' nečiju frizuru te što napraviti u toj situaciji.

"Svima nam se naravno okliznula neka pogreška, bilo to zbog neiskustva, nepažnje ili nedostatka komunikacije. Razlog naravno nije sad bitan, ali je najbitnije znati pogrešku ispraviti. Tu dolazi spoj svih kvaliteta koje frizer treba posjedovati. Greške su uvijek očite i tu se ne bi smjeli opravdavati ili uvjeravati klijente da je to sve ok, jer nije. Dobar i pozitivan stav, prepoznavanje grešaka i uspješno korigiranje istih uz vještu komunikaciju ključni su preduvjeti da se greška ipak ispravi u što mirnijem ambijentu bez tenzija"

Na pitanje koje frizure najviše voli raditi, Branka odgovara:

- Koloristika je moja strast, ali moram priznati da uživam i u šišanju, posebno u klasičnim formama kao sto je ravni bob ili graduirani bob koji zahtijevaju veliku preciznost i koncentraciju. Uvijek je dobro baciti se u tehničke izazove. Ta visina koncentracije je gotovo uvijek meditativna i opuštajuća za svakog frizera.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".