Najbolji korektori u 2021.: Pristupačne su cijene i savršeno prekrivaju tamne krugove i nepravilnosti

Bitno je da je postojan na licu, zatim ne smije stvarati "grudice", a nijansa mora biti idealna. Bitan je faktor i cijena pa je veliki plus ako korektor možemo pronaći u ponudi domaćih drogerija, do stotinjak kuna.
Vidi originalni članak

Korektor volimo nazvati malim čarobnjakom u kozmetičkoj torbici. Sa samo nekoliko poteza, ima moć osvježiti izgled, prekriti podočnjake i sitne nepravilnosti na licu, a omiljen je saveznik za svaki dan. Međutim, pronalazak idealnog korektora nije jednostavan zadatak jer mora zadovoljiti nekoliko kriterijera.

Bitno je da je postojan na licu, zatim ne smije stvarati "grudice", a nijansa mora biti idealna. Bitan je faktor i cijena pa je veliki plus ako korektor možemo pronaći u ponudi domaćih drogerija, do stotinjak kuna. 

Istraživanje tvrdi da zijevanje može pokazati psihopatske osobine

 

Vizažist Vinko Tomašinjak ranije je za Divu pojasnio kako korektor mora biti ton ili dva svjetliji od lica kako bi se dobro uklopio u nijansu kože ili stopio s puderom.

- Predlažem da korektor na područje lica nanosite aplikatorom koji dolazi uz njega. Linija prstom može ostaviti tragove, a kist će omogućiti da ga dobro pomiješamo ili izblendamo - savjetuje vizažist, dok za podočnjake i područje oko očiju preporučuje nanošenje prstom jer je koža na tom dijelu osjetljiva, kao i radi dodatne topline koje tijelo proizvodi pa se korektor lakše "razvlači". Make up artist savjetuje lagano tapkanje kako se ne bi dodatno razvlačila koža na osjetljivom području oko očiju. 

- Ako želite da korektor bude postojaniji, predlažem na to puder u prahu koji će ga fiksirati, no ne ako imate bore, jer će ih prah još više istaknuti - tumači Vinko. Korektor mora, naime, imitirati teksturu kože te joj dati boju, a ne da se vidi kao maska - kaže make up stručnjak.

Sad kad ste naučili savršeno nanijeti korektor, vrijeme je da, ako još niste, pronađete svojeg favorita po pristupačnijim cijenama. Byrdie donosi popis najboljih korektora iz drogerija i s omiljenih web shopova koje možete dodati u svoju kozmetičku torbicu. 

FOTO: Asos Maybelline Fit Me Concealer, 6,50 funti FOTO: Lijepa.hr Revlon Photoready Candid Antioxidant FOTO: Pink Panda NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Contour Concealer, 69,99 kn FOTO: Lijepa.hr L´Oréal Paris Infallible More Than Concealer, 61,80 kn FOTO: Neutrogena Neutrogena SkinClearing Blemish Concealer, 9,99 $ FOTO: Beauty Bay wet n wild Photo Focus Concealer, 4,75 € FOTO: Mall.hr Maybelline New York Instant Anti-age Eraser, 69 kn

 

Primijetili ste da vam kosa pojačano ispada tijekom jeseni? Stručnjaci pojašnjavaju zašto dolazi do tog

Tehnika "obrnutog" pranja kose sve je popularnija: Zbog nje tanka kosa izgleda voluminoznije

Već nas je jednom osvojila stajlingom, a sad je prošetala tako dobru suknju da je ostatak outfita pao u drugi plan

Dečki ukrali pozornost u centru grada: Jedan je obožavatelj šešira i kapa, a drugi voli visoke potpetice

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".