Najbolje kreme za tijelo koje se brzo upijaju: Možete ih nanijeti neposredno prije odijevanja!

Nakon tuširanja, red je za hidratantni losion, no kako ne bismo dugo trebali čekati na odijevanje, vrlo je važno da se proizvod brzo upije i da pritom ne ostavlja mastan i ljepljiv trag na koži.
Vidi originalni članak

U užurbanim jutrima tražimo praktična rješenja za njegu tijela, a jedno od njih je i krema, odnosno losion za tijelo s brzim upijanjem. Nakon tuširanja, red je za hidratantni losion, no kako ne bismo dugo trebali čekati na odijevanje, vrlo je važno da se proizvod brzo upije i da pritom ne ostavlja mastan i ljepljiv trag na koži. 

Zrinjka Paštar, specijalistica dermatologije i venerologije iz zagrebačke ordinacije Dentaderm, ranije je za Divu pojasnila kako kožu pripremiti za zimske dane, a upravu su tu neizostavni losioni i kreme za tijelo. Tada je rekla kako su za njegu kože ključne prve minute nakon izlaska iz tuša kada je koža u idealnom stanju za formule za hidrataciju. 

– Dok je koža još vlažna, unutar tri minute od tuširanja nanesite preparate koji održavaju, odnosno uspostavljaju mikrobiom kože te sadrže ceramide, ureju, hijaluronske kiseline, retinol, vitamin C, niacinamid i vitamin E. Serumi sadrže najveću koncentraciju aktivnih tvari te ih, s obzirom na velik apsorpcijski potencijal, koristimo ih prve, a zatim dolaze kreme, balzami i losioni – pojasnila je liječnica jednom prilikom za Divu.

Ako ste u potrazi upravo za idealnim losionom, mlijekom za tijelo ili kremom, u nastavku donosimo one za koje kažu kako imaju moć brzog upijanja

LactoUrea regenerirajuće mlijeko za tijelo - Notino, 37,85 kn (400 ml)

Riječ je o jednom od proizvoda koji je osvojio društvene mreže. Idealan je za jako suhu kožu kojoj pruža hidrataciju i čini je posve mekanom, stvarajući gotovo baršunasti osjećaj. Krema ima hidratantna, regenerativna i zaštitna svojstva na koži, a formula sadrži vitamine, minerale i proteine, kao i mliječne mikrokapsule. One su specifične po načinu djelovanja jer djeluju tamo gdje je najpotrebnije. 

 Neutrogena's Hydro Boost Body Gel Cream - Look Fantastic, 5,99 funti (400 ml)

Bustle je ovu gel-kremu naveo kao jednu od onih koje se iznimno brzo upijaju. Formula je lagana, ne sadrži parfeme, a kožu čini mekanom i glatkom. Sadrži hijaluron koji pomaže u hidrataciji, a formula je bazirana na vodi te ne sadrži ulja pa ne ostavlja mastan trag na koži. Upija se za svega nekoliko minuta i kažu kako izrazito hidratizira kožu, pogotovo ako se uzme u obzir kako je lagana. 

Eucerin Advanced Repair Lotion - Amazon, 9,24 $ (500 ml)

Ovaj losion Bustle opisuje kao jedan od onih koji je dovoljno bogat da hidratizira i jako suhu kožu, ali ima moć brzog upijanja pa na koži ne ostavlja nikakav ljepljiv ili mastan trag. Formula ne sadrži mirise pa je sigurna i za osjetljivu kožu, a miris se neće "miješati" s parfemom. Ovaj je odabir popularan među dermatolozima i osobama sa jako suhom kožom, a specifičan je po gustoj formuli koja sadrži ceramide. 

Vaseline Intensive Care Cocoa Radiant - Lijepa.hr, 29,40 kn (400 ml)

Još jedan drogerijski favorit našao se na listi brzoupijajućih losiona. Preporučuje ga portal Byrdie koji kaže kako kakao i shea maslac donose veliku dozu hidratacije, a vazelin je taj koji pomaže zadržati vlažnost kože pa ona dulje ostaje mekana i zaglađena. 

Kiehl's Creme de Corps - 150 kn (125 ml)

Allure piše kako ova kultna krema ima velik broj obožavatelja, i to s razlogom. Formula kreme nije masna, sadrži kakao-maslac i odlično zaglađuje kožu te je čini mekanom i hidratiziranom. Namijenjena je svim tipovima kože, a posebno suhoj. Za dozu dubinske hidratacije, tu je brzoupijajuće sezamovo ulje, a jedan od pluseva je i genijalno pakiranje!

CeraVe Moisturizing Cream - Amazon, 16 $ (539 g)

Još jedan hit s društvenih mreža je hidratantna krema s potpisom brenda CeraVe. Namijenjena je suhoj koži s ugroženom barijerom, zahvaljujući sastojcima poput hijaluronske kiseline i ceramida. Iz brenda kažu kako krema ima moć pomoći u obnovi prirodne barijere kože, a pomaže čak i onima koji imaju suhu do vrlo suhu kožu. U sastavu proizvoda nalaze se i tri esencijalna ceramida koji hidratiziraju kožu i pomažu joj osnažiti zaštitnu barijeru. Krema je razvijena u suradnji s dermatolozima, a osim na tijelu, može se koristiti i na licu.

 

Čarobna bočica uz koju "frizzy hair" postaje stvar prošlosti

Novinarka sjajnog stila: 'Volim bunde od umjetnog krzna jer se lako mogu zamijeniti novom, ne mora se cijeli život nositi ista'

Branka Krstulović super nosi mini-haljinu i neobične čizme: Stajling je zaokružila hit torbom koju mnogi imaju na listi želja

Frizure prema horoskopu su hit: Provjerite kakav je imidž za vas prema znaku zodijaka

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".