Najbolje kreme za područje oko očiju koje se rješavaju podočnjaka i bora

Dermatologinja Glorija Lin iz Schweiger Dermatology Group u New Yorku podijelila je najučinkovitije kreme za područje oko očiju koje preporučuje za podočnjake.
Vidi originalni članak

Podočnjaci, koji mogu varirati od gotovo neprimjetni do onih sličnih modricama, mogu biti jedna od najtežih stvari za rješavanje u njezi kože. No, ovisno o uzroku, posvjetljujuća krema za područje oko očiju može pomoći, barem kratkoročno. Uz sastojke poput vitamina C i niacinamida, stavljaju fokus na buđenje i energiziranje područja oko očiju, a mnogi imaju i osvježavajuća svojstva. 

Dermatologinja Glorija Lin iz Schweiger Dermatology Group u New Yorku za Harper’s Bazaar podijelila je najučinkovitije kreme za područje oko očiju koje preporučuje za podočnjake.

RoC Retinol Correxion Line Smoothing Under Eye Cream
Lin kaže da je ova izvrsna drogerijska formula napravljena s retinolom, hijaluronskom kiselinom i glicerinom za pomoć kod podočnjaka i finih linija i bora. Međutim, napominje da "možda nije prikladan za one s osjetljivijom kožom jer retinol može biti iritantan i povećava rizik od opeklina od sunca." Ova krema za područje oko očiju djeluje na smanjenje podočnjaka. Sadrži kombinaciju sastojaka koji pomažu ujednačiti ton kože, smanjiti diskoloraciju i posvijetliti područje ispod očiju. S vremenom krema može pomoći u vidljivom smanjenju intenziteta podočnjaka, što rezultira revitaliziranijim izgledom.

La Roche-Posay Redermic R Eyes Retinol Eye Cream
Još jedna odlična opcija je La Roche-Posaya, koja sadrži niacinamid, kofein i termalnu izvorsku vodu koja pomaže kod podočnjaka, natečenosti i potiče hidrataciju. Posebno formulirana za rješavanje podočnjaka uzrokovanih pigmentacijom, ova krema za područje oko očiju sadrži kombinaciju sastojaka koji pomažu ujednačiti ton kože.

CeraVe Eye Repair Cream
Dermatologinja preporučuje ovu pristupačnu kremu za područje oko očiju tvrtke CeraVe za one s osjetljivom kožom, budući da je hipoalergena, bez mirisa i nekomedogena. "Sadrži hijaluronsku kiselinu, niacinamid i 'Marine and Botanical Complex' koji je namijenjen hidrataciji i smanjenju podočnjaka i natečenosti", objašnjava ona.

Drunk Elephant C-Tango™ Vitamin C Eye Cream
Još jedna na popisu, ova visoko ocijenjena opcija iz Drunk Elephant "sadrži peptide, ceramide, vitamin E i ekstrakt krastavca koji pomažu hidratizirati područje i poboljšati promjenu boje", kaže dermatologinja, koja dodaja da je ova krema također veganska i bez okrutnosti.

SkinCeuticals A.G.E. Eye Complex
Naravno, omiljena marka mnogih dermatologa Skinceuticals također se nalazi na Lininom popisu. Možda je skupa, ali ona napominje da "može biti od pomoći za podočnjake i natečenost svojom formulom prepunom antioksidansa s ekstraktima i peptidima borovnice."

U galeriji pogledajte nijanse laka za nokte koje će podignuti svaki outfit:

FOTO: Shutterstock/Arhiva Dive Essie, nijansa 815 toy to the world, dm, 7,55 € FOTO: Shutterstock/Arhiva Dive Max Factor Miracle Pure nijansa 305 Scarlet Poppy, dm, 5,96 € FOTO: Shutterstock/Arhiva Dive Pupa Vamp, nijansa 201 Fire Red, dm, 9,28 € FOTO: Shutterstock/Arhiva Dive Douglas, nijansa 900 Mango, 3,97 € FOTO: Shutterstock/Arhiva Dive Bourjois 1 Seconde, nijansa 09 Let’s get red(y), dm, 5,30 € FOTO: Shutterstock/Arhiva Dive Dermacol Neon, nijansa Obsession, notino.hr, 2,30 € FOTO: Shutterstock/Arhiva Dive Catrice Neon, nijansa 04, notino.hr, 3,50 €

Anna Nicole Smith manekenka je o kojoj je snimljen Netflixov dokumentarac, a mi smo izdvojili njezine najbolje kombinacije
Pedro Almodóvar u Saint Laurent bomber jakni od 2500 eura modno zasjenio mlađe kolege
Elle Fanning zabljesnula u haljini s ručno uvezenim kristalima i potpisom Alexandera McQueena

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".