Najbolje kreme za oči s retinolom koje trebate dodati u svoju skincare rutinu

Kao derivat vitamina A, retinol je vrsta retinoida koji se koristi kao aktivni sastojak u ljepoti za posvjetljivanje kože bez sjaja, sprječavanje bora i poništavanje tamnih mrlja.
Vidi originalni članak

Retinol je snažan sastojak koji može pomoći u smanjenju sitnih linija, bora i drugih znakova starenja. Kada je u pitanju nježna koža oko očiju, retinol može biti posebno učinkovit u smanjenju pojavljivanja "vraninih šapa" i podočnjaka. Evo nekih od najboljih krema za područje oko očiju s retinolom koje možete dodati svojoj skincare rutini.

Medik8 Crystal Retinal Ceramide Eye
Inovativna krema za područje oko očiju koja kombinira snagu retinaldehida s ceramidima za ciljano djelovanje na znakove starenja oko osjetljivog područja oko očiju. Crystal Retinal Ceramide krema za područje oko očiju sadrži koncentraciju retinaldehida od 0,05% za koju je klinički dokazano da poboljšava izgled sitnih linija, bora i tamnih kolutova oko očiju. Dodatak ceramida pomaže u jačanju barijere kože i poboljšanju njezine sposobnosti zadržavanja vlage, što može pomoći da se koža napuni i hidratizira. Krema sadrži i druge hranjive sastojke, poput shea maslaca i skvalana, koji pomažu umiriti i hidratizirati kožu, piše Glamour.

Kate Somerville + Retinol Firming Eye Cream
Visokoučinkovita krema za područje oko očiju koja je dizajnirana za djelovanje na znakove starenja oko očiju. Sadrži snažnu mješavinu retinola, hijaluronske kiseline i drugih hranjivih sastojaka koji pomažu učvrstiti i zagladiti nježnu kožu oko očiju. Retinol u ovoj kremi za oči je inkapsuliran kako bi se zaštitio od razgradnje i gubitka učinkovitosti. To mu omogućuje da prodire duboko u kožu, gdje može pomoći povećati staničnu obnovu i potaknuti proizvodnju kolagena. Hijaluronska kiselina pomaže hidratizirati i zategnuti kožu, dok ostali sastojci poput glicerina i shea maslaca pomažu hraniti i umiriti.

La Roche-Posay Redermic [R] Retinol Eye Cream
Formulirana je s jedinstvenim kompleksom čistog retinola i retinola s postupnim oslobađanjem, tako da isporučuje značajnu dozu optimalne djelotvornosti i podnošljivosti za osjetljivu kožu. Čisti je retinol priznat kao jedan od najdjelotvornijih aktivnih sastojaka namijenjenih djelovanju na proces fotostarenja: naglašenih bora i staračkih pjega. Retinol s postupnim oslobađanjem pojačava korektivno djelovanje protiv znakova starenja, poštujući pritom prag podnošljivosti osjetljive kože.

Charlotte Tilbury Magic Eye Rescue
Charlotte Tilbury Magic Eye Rescue je krema za područje oko očiju protiv starenja koja je dizajnirana za hidrataciju, posvjetljivanje i smanjenje pojave finih linija i bora oko osjetljivog područja oko očiju. Ova luksuzna krema za područje oko očiju formulirana je sa snažnom mješavinom moćnih i hranjivih sastojaka koji pomažu u pomlađivanju i obnavljanju kože oko očiju. Ključni sastojci ove kreme za područje oko očiju uključuju jedinstvenu mješavinu biljnih sastojaka, peptida i antioksidansa koji zajedno djeluju kako bi pružili višestruke prednosti. Patentirani Bio-Nymph Peptide Complex pomaže poboljšati elastičnost i čvrstoću kože, dok vitamin E i shea maslac hrane i hidratiziraju kožu.

Kao derivat vitamina A, retinol je vrsta retinoida koji se koristi kao aktivni sastojak u ljepoti za posvjetljivanje kože bez sjaja, sprječavanje bora i poništavanje tamnih mrlja. To postiže prodirući u vašu kožu i stimulirajući vašu prirodnu proizvodnju kolagena te potičući bržu izmjenu stanica.

Međutim, zapamtite da retinol može biti prilično moćan sastojak. Drugim riječima, ako imate osjetljivu kožu, možda biste trebali započeti s proizvodom koji sadrži malu dozu. Možda ćete primijetiti da se neki proizvodi često kombiniraju sa sastojcima kao što su vitamin E i aloe vera kako bi krema za područje oko očiju bila nježnija i hidratantnija.

Obavezno ga kombinirajte s kvalitetnom SPF kremom jer retinol može vašu kožu učiniti osjetljivijom na oštećenja od sunca. Što se tiče najboljeg načina nanošenja kreme za područje oko očiju, najbolje je upotrijebiti prstenjak kako biste smanjili količinu pritiska.

'Slob' je najnovija i najtrendi verzija popularnog boba idealna za dolazak ljeta
Najbolje maskara za osjetljive oči koje i dalje pružaju volumen i dužinu
Krunidba kralja Charlesa bit će skromnija od prošlih, a evo koje kraljevske obitelji su potvrdile dolazak

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".