Najbolja ulja za tijelo od kojih će vam koža biti mekana, glatka i nahranjena

Ako tražite najbolja ulja za tijelo koja će vašu kožu učiniti mekanom, glatkom i nahranjenom, evo nekoliko popularnih i učinkovitih opcija
Vidi originalni članak

Ako ulja za tijelo trenutno nisu dio vaše svakodnevne njege kože, vrijeme ja da to promijenite i saznate kako da vam koža bude glatka i sjajna. Održavanje hidratacije tijela i izvana i iznutra ključno je za zdravu kožu, a korištenje ulja za kožu, doslovno, može spriječiti kožna oboljenja, poput akni ili dermatitisa, potaknuta iritacijom. Za početak, koža na ostatku našeg tijela ima manje žlijezda lojnica koje proizvode masnoću od našeg lica, zbog čega ćete često vidjeti da su vam potkoljenice ljuskave, dok vam brada izgleda pomalo sjajna.

Osjećaj suhe kože mogao bi biti najgori osjećaj nakon tuširanja. Znate onaj osjećaj zatezanja, kada vaša koža postane toliko suha, natopljena i svrbi, praktički vapi za malo ulja. Vruća voda skida masnoću s naše kože, pa iako možete uživati ​​u tuširanju s parom, vaša koža vjerojatno neće biti zahvalna.

Hranjiva ulja stvaraju zaštitni sloj na koži, zadržavajući vlagu i jačajući našu kožnu barijeru za jaču, zdraviju i sjajniju kožu. Osim toga, pokret masiranja ne samo da daje ugodan osjećaj, već također potiče cirkulaciju krvi koja pomaže u stvaranju novih stanica. Sve to znači da možete zamijeniti ispucalu, izgrebanu kožu za kožu koja je glatka, mekana poput kašmira i blista.  

Ulja za tijelo, za razliku od losiona, ne sadrže vodu, pa im je potrebno više vremena da se upiju i stoga su izvrsna u zadržavanju vlage na krajnjoj vanjskoj barijeri kože. Ulja za tijelo obogaćena su prirodnim uljnim ekstraktima sjemenki, voća i povrća koji mu daju glatku teksturu. Ovi sastojci poput ulja jojobe i badema oponašaju prirodne lipide koji se nalaze u našoj koži, tako da kada naša koža upije ulje za tijelo, gornji slojevi tretiraju ta ulja kao svoja. Ulja za tijelo obično su gušća od losiona kako bi dulje zadržala vlagu i dodala zaštitni sloj. Međutim, oni nisu masni, za razliku od većine losiona i maslaca koji često ostavljaju mastan ili ljepljiv trag iza sebe.

Kada birate koja je hidratantna tekstura prava za vas, prvi korak je razumjeti koji je vaš tip kože i što vas muči. Većina nas ima iste ciljeve na umu kada bira hidratantnu kremu: nahraniti i zagladiti kožu. Uobičajena je zabluda da ako imate masnu kožu, korištenje ulja za tijelo će vam začepiti pore i potencijalno uzrokovati prištiće. Ako ste svjesni sastojaka koji se koriste u vašim proizvodima za njegu kože, onda su ulja savršen odgovor jer ne zahtijevaju kemikalije za uravnoteženje i stabilizaciju formula.

Možete birati između raznih sastojaka. Kao opće pravilo, sva ulja za tijelo trebaju sadržavati ulje jojobe. Ulje jojobe prirodno je dobiveno, super lagano i dobro poznato da umiruje i hidratizira kožu. To znači da dobro djeluje na sve tonove, teksture i tipove kože kao što su normalna, suha, vrlo suha, osjetljiva, masna, aknama sklona, ​​neravna i bora koža. Kako biste postigli najbolje rezultate za svoju kožu, potražite ulja za tijelo koje preporučuju dermatolozi:

Summer Fridays Pool Time Glowing Body Oil
Ako tražite idealno rješenje za dugotrajnu hidrataciju vaše kože i održavanje njezine mekoće i podatnosti čak i nakon ronjenja u bazenu, "Summer Fridays Pool Time" sjajno ulje za tijelo može biti upravo ono što vam treba. Ovo sjajno ulje za tijelo sadrži pažljivo odabrane gornje note, uključujući makadamiju, jojobu, košticu kajsije i suncokret, kako bi vaša koža dobila optimalnu njegu i hidrataciju.

Patrick Ta Major Glow Body Oil 30ml
Brend Patrick Ta donosi novo magično ulje za tijelo, poznato kao Major Glow, koje obećava dublje jačanje blistavosti kože te poticanje proizvodnje kolagena. Ovo ekskluzivno ulje dolazi u bočici od 30 ml i sadrži osvježavajuće gornje note jasmina, šafrana i ambre koje pružaju nevjerojatno mirisno iskustvo. Patrick Ta Major Glow ulje za tijelo je dizajnirano kako bi vaša koža postigla zapanjujuću blistavost i elastičnost. Ova formula djeluje dublje kako bi koži pružila potrebne hranjive tvari za povećanje proizvodnje kolagena, što pomaže u održavanju mladenačkog izgleda i čvrstoće kože.

Chanel Coco Mademoiselle The Body Oil Silky Moisturising Oil
Chanel Coco Mademoiselle The Body Oil je savršen dodatak kolekciji Coco Mademoiselle mirisa, pružajući vam cjelovito iskustvo mirisa i njege. Gornje note Ambera doprinose očaravajućoj mirisnoj eksploziji koja će vas osvojiti već pri nanošenju. Ovo svilenkasto hidratantno ulje obogaćeno je sastojcima koji osiguravaju dugotrajnu hidrataciju vaše kože, ostavljajući je mekom i njegovanom tijekom cijelog dana. Zahvaljujući nemasnoj formulaciji, ulje se brzo upija, bez ostavljanja masnog ili ljepljivog osjećaja. Umjesto toga, vaša koža će zračiti svježinom i sjajem, pružajući vam osjećaj sofisticiranosti i samopouzdanja.

Huda Beauty N.Y.M.P.H. body Drip Shimmering Dry Oil
Revolucionarno suho ulje s gornjim notama jojobe i avokada koje će vašu kožu obaviti blistavim sjajem od glave do pete. Ovo izvanredno suho ulje osigurava trenutačni brončani sjaj, koji će vas osvojiti na prvi pogled. N.Y.M.P.H. Body Drip Shimmering Dry Oil je savršen izbor za one koji žele trenutačno osvježiti svoj izgled i postići zapanjujući sjaj na koži. Formula obogaćena gornjim notama jojobe i avokada osigurava temeljitu hidrataciju kože, ostavljajući je mekom i podatnom tijekom cijelog dana.

Ako želite promjenu, ovo su najpopularnije frizure za ljeto 2023.
Florence Pugh oduševila je u novom filmu Oppenheimer, a mi smo se prisjetili njezinih najboljih kombinacija
Menadžerici izvrsno pristaju klasici koji nikad ne izlaze iz mode: 'Suknja je lepršava pa je mogu nositi i ljeti'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".