Možete li pretpostaviti koji je "najguglaniji" beauty sastojak u 2020.? Vrijeme je da ga uključite u rutinu!

Riječ je o vitaminu C koji bi svoje mjesto trebao pronaći u svakoj jutarnjoj beauty rutini jer će koži vratiti svjež izgled
Vidi originalni članak

Iako nas od kraja godine dijeli još nekoliko mjeseci, Grazia je objavila kako je vitamin C najtraženiji pojam na Googleu u 2020. godini. Ako ga još uvijek niste uključili u vlastitu beauty rutinu, sad je pravo vrijeme jer, kako tvrde dermatolozi, riječ je o jednom od onih sastojaka koji uistinu može promijeniti izgled kože na bolje. 

Vitamin C dolazi u različitim formama, od onih nestabilnijih kao što je askorbinska kiselina koja oksidira na svjetlu pa može oštetiti kožu, do derivata koji su stabilniji pa je potrebno odabrati proizvod koji najbolje odgovara stanju kože i pravilno ga koristiti. Redovitom primjenom vitamina C, pojačava se količina kolagena, smanjuje se utjecaj štetnih slobodnih radikala i koža postaje zaglađenija i ujednačenija. Povećanjem razine kolagena, koža postaje elastičnija pa se smanjuje vidljivost sitnih linija na licu. Također, vitamin C koristan je za smanjivanje hiperpigmentacije, kao i tamnih mrlja na licu. Vitamin C također je i moćan antioksidans, što znači da brani kožu od vanjskih čimbenika kao što su onečišćenja iz zraka. 

Kao što je ranije spomenuto, proizvodi koji sadrže vitamin C mogu biti nestabilni pa je vrlo važno koristiti proizvode koji su ispravno pakirani i hermetički zatvoreni ili one koji su osmišljeni samo za jednu upotrebu, poput kapsula. Dermatolozi su za Graziju preporučili upotrebu vitamina C svakog jutra jer će na taj način pružiti koži antioksidacijsku zaštitu, dok su večeri rezervirane za retinol što, prema mišljenju dermatologa, čini dvojac iz snova za savršenu kožu. Nadalje, stručnjaci savjetuju da, ako proizvod jako promijeni boju prema izrazito narančastoj ili smeđoj, vrijeme je da ga se riješite, a okvirni rok trajanja vitamina C je oko šest mjeseci, no sve ovisi o kojem je proizvodu riječ. 

Za kraj, najviše prednosti od vitamina C imat će osobe koje muči "umorna" i iscrpljena koža te joj žele vratiti stari sjaj. 

Pet stvari koje dermatolozi uvijek rade prije spavanja za ljepšu kožu, a preporučuju ih svima
Serumi su osnova njege: Uz savjet stručnjaka odaberite onaj idealan za svoju beauty rutinu s kojim će koža blistati
Efekt "staklene" kože: Poslušajte savjete domaće vizažistice i postignite najpopularniji beauty look
Postoji li način da se zauvijek riješimo dosadnih i iritantnih mitesera? Evo što kažu stručnjaci

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".