Može li ricinusovo ulje doista pomoći u poticanju rasta kose? Stručnjaci otkrivaju istinu

Ako tražite jednostavan kućni lijek za promicanje zdrave kose i vlasišta, vrijedi isprobati ricinusovo ulje.
Vidi originalni članak

Ricinusovo ulje već je godinama popularan kućni lijek za rast kose. Gusto, ljepljivo ulje dobiva se iz sjemenki biljke ricinus i navodno sadrži mnoga korisna svojstva za zdravlje kose i vlasišta.

Dakle, može li ricinusovo ulje stvarno pomoći u rastu kose? Kratak odgovor je: ovisi. Iako postoje neki anegdotski dokazi koji upućuju na to da ricinusovo ulje može pomoći u poticanju rasta kose, trenutno postoji vrlo malo znanstvenih istraživanja koja bi potvrdila te tvrdnje.

Ipak, kako piše Harepr's Bazaar, ricinusovo ulje sadrži visoku koncentraciju ricinolne kiseline, za koju se vjeruje da ima protuupalna i antimikrobna svojstva. To može pomoći u smirivanju i njegovanju vlasišta, smanjujući upalu i promičući zdravo okruženje za rast kose.

Osim toga, ricinusovo ulje je bogat izvor vitamina E, omega-6 masnih kiselina i drugih hranjivih tvari koje mogu biti korisne za zdravlje kose. Ove hranjive tvari mogu pomoći u jačanju kose, spriječiti lomljenje i poboljšati cjelokupno zdravlje kose.

Kako biste koristili ricinusovo ulje za rast kose, jednostavno nanesite malu količinu na vlasište i umasirajte vrhovima prstiju. Možete ga nanijeti i na cijelu kosu kako biste hidratizirali i njegovali pramenove. Ostavite ulje najmanje 30 minuta ili preko noći za najbolje rezultate, a zatim ga isperite šamponom i balzamom.

Iako nema jamstva da će ricinusovo ulje pomoći u rastu kose, sigurno je i prirodno isprobati. Ako tražite jednostavan kućni lijek za promicanje zdrave kose i vlasišta, možda vrijedi isprobati ricinusovo ulje.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".