Može li glutation zamijeniti retinol? Stručnjaci otkrivaju koje su njegove prednosti za njegu kože

U posljednje vrijeme glutation postaje sve popularniji kao potencijalni suparnik retinolu. Ali kako se ovi sastojci mogu usporediti i koji biste trebali odabrati?
Vidi originalni članak

Ljubitelji njege kože uvijek su u potrazi za sljedećom velikom stvari koja će im pomoći da postignu savršen ten. Nedavno je novi sastojak oduševio mnoge u svijetu ljepote – glutation. Neki su ga čak prozvali novim retinolom. Ali što je glutation i može li se stvarno mjeriti s retinolom u smislu njegovih dobrobiti za kožu?

Glutation je antioksidans koji se prirodno proizvodi u našem tijelu. Njegova primarna funkcija je zaštititi naše stanice od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, koji mogu pridonijeti starenju i bolestima. Glutation također pomaže u posvjetljivanju kože, jer inhibira proizvodnju melanina, koji je odgovoran za tamne mrlje i hiperpigmentaciju.

Sušenje ruku jednako je važno kao i pranje: Evo kako to pravilno učiniti!

Retinol je, s druge strane, oblik vitamina A koji je nadaleko poznat po svojim dobrobitima protiv starenja. Djeluje tako što povećava izmjenu stanica, što može pomoći u smanjenju pojave finih linija i bora. Retinol također pomaže u poboljšanju teksture i tonusa kože, čineći je glatkom i ujednačenijom.

Dakle, je li glutation doista novi retinol? Odgovor nije tako jednostavan. Iako oba sastojka nude različite prednosti, mogu se koristiti u kombinaciji jedan s drugim kako bi se postigli optimalni rezultati, kako piše Glamour.

Ako želite posvijetliti kožu i smanjiti hiperpigmentaciju, glutation može biti izvrstan dodatak vašoj rutini njege kože. Možete ga pronaći u raznim oblicima, poput krema, seruma i dodataka prehrani. Međutim, važno je napomenuti da se još uvijek raspravlja o učinkovitosti glutationa u proizvodima za njegu kože jer nije jasno koliko ga zapravo može prodrijeti u kožu.

Retinol je, s druge strane, isproban i pravi sastojak koji dokazano djeluje. Važno je započeti s niskom koncentracijom i postupno je povećavati kako biste izbjegli iritaciju. Retinol može uzrokovati suhoću i ljuskanje, stoga je važno koristiti ga zajedno s hidratantnom kremom i kremom za sunčanje.

I glutation i retinol nude jedinstvene dobrobiti za kožu. Iako glutation možda nije novi retinol, on svakako može biti izvrstan dodatak vašoj rutini njege kože. Kao i kod svakog novog sastojka za njegu kože, važno je istražiti i posavjetovati se s dermatologom kako biste utvrdili što je najbolje za vaš tip kože i probleme.

Na sniženju se isplati kupiti komade za proljeće i ljeto, pronašli smo super stvari već od 3,99 eura:

FOTO: Zara Midi haljina od patchworka 22,99 EUR FOTO: Zara Maksi kaftan 19,99 EUR FOTO: Zara Pamučna majica s naramenicama 3,99 EUR FOTO: Zara Kožne balerinke s otvorenom petom 22,99 EUR FOTO: Zara Bazični pleteni top bez rukava 7,99 EUR FOTO: Zara Tunika haljina s uzorkom 19,99 EUR FOTO: Zara Mokasinke s otvorenom petom I metalnim ukrasom 15,99 EUR FOTO: Zara Duga haljina s uzorkom 22,99 EUR FOTO: Zara Sandale s ravnim potplatom 19,99 EUR FOTO: Zara Bazični kratko rezani pleteni top 7,99 EUR FOTO: Zara Rastezljivi pleteni top otkrivenih ramena 5,99 EUR FOTO: Zara Kratka haljina od rastezljivog pletiva 12,99 EUR FOTO: Zara Sandale s potpeticom I platformom 19,99 EUR FOTO: Zara Duge hlače 15,99 EUR FOTO: Zara Haljina od mješavine lana s otvorenim leđima 19,99 EUR

Serum koji zaslužuje čistu peticu za suzbijanje akni i uklanjanje tamnih mrlja s lica
Boja s kojom će brinete 'doći na svoje': Često joj raste popularnost, a izgleda jako luksuzno
Pronašli smo odličan 'dupe' za Chanelov popularan parfem u kojem nećete osjetiti razliku

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".