Sve više žena doma radi trajni lak i gel-manikuru; vlasnica popularnog salona objasnila zašto je to loša ideja

Ivana Kovačić iz kozmetičkog salona Manos rekla je da je sad strpljenje najvažnije te da neprovjereni proizvodi mogu uzrokovati trajno oštećenje prirodnog nokta
Vidi originalni članak

Ovih smo dana na društvenim mrežama primijetili da, zbog nemogućnosti odlaska u kozmetički salon na manikuru i pedikuru, mnogi se prepuštaju vlastitim vještinama. Međutim, problem se nalazi u tome što ne biraju lakiranje običnim lakom za nokte, već kod kuće rade trajni lak i gel, što može dovesti do negativnih posljedica. Zašto je to stvarno loša ideja, otkrila nam je Ivana Kovačić, vlasnica popularnog zagrebačkog kozmetičkog salona Manos:

- Naravno da se sad, zbog nemogućnosti odlaska u salone, ljudi snalaze na sve moguće načine. Naručuju online gelove i trajne lakove te lampe za sušenje sa sumnjivih stranica bez provjere zdravstvenih ustanova o sigurnosti sastojaka tih proizvoda. Čak i ako preko interneta naručujete poznate brendove lakova, velika većina su kopije s istim izgledom vanjske ambalaže laka i sumnjivim sastojcima koje mogu trajno oštetiti prirodan nokat ili čak uzrokovati neugodne alergije na proizvod. 

Ivana je dodala da je suprotno tome i umijeće tretmana manikure i nanošenja proizvoda, odnosno kako pravilno urediti nokte i nanositi određeni proizvod.

- U slučaju nepravilnog rukovanja alatom ili turpijicom može se trajno oštetiti površina ili korijen nokta tako da nokat više nikada ne raste normalno. Ako niste dovoljno vješti, savjetujem vas da kod kuće samo lakirate lakove za njegu noktiju te njegujete kožicu oko noktiju i kožu ruku. Strpite se još malo i tretmane trajnog laka ili gela prepustite stručnjacima kako ne biste imali trajne posljedice, zaključila je vlasnica salona.

U galeriji pronađite odlične proizvode kojima možete njegovati ruke, noge i nokte u karanteni:

Krema za stopala Thalgo Cold Cream Marine, lijepa.hr, 75 ml, 160 kn Krema za nokte i ruke Weleda Citrus, notino.hr, 50 ml, 67 kn Krema za ruke Nivea Protective Care 75 ml, bazaar.hr, 75 ml, 14 kn Krema za ruke Mixa Cold cream, bazaar.hr, 50 ml, 59 kn Krema za nokte i ruke L'Occitane Lavender, notino.hr, 30 ml, 78 kn Krema za nokte Dior Crème Abricot, notino.hr, 10 ml, 152 kn Hranjiva krema Vichy Hand & Nail, notino.hr, 40 ml, 45 kn

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".