Diva bira: Najbolji niche parfemi za jesen

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL
Otkrijte zagrebačke lokacije koje nude najekskluzivnije i najmirisnije parfeme u čijim će te se mirisima izgubiti...
Vidi originalni članak

Parfemi postoje od vremena pračovjeka kada je tadašnje ljude zaintrigirao miris drva kojega su palili za vatru. Magičan i topao miris prolazio je iz onih drva bogatih smolom. Nadolazeće civilizacije koristile su mirise u različite svrhe. Grci su vjerovali kako mirisi potječu od bogova, na bliskom istoku mirisi su bili jednako vrijedni koliko i zlato. U Kini koristili su se za aromatične kupke ali i poklone posebno cijenjenim gostima dok su Rimljani parfumirali sve što im je došlo pod ruku.

Danas parfemi govore puno o pojedincu. O njegovim navikama, osobinama i stilu života. Njihova moć putovanja kroz vrijeme gotovo je nevjerojatna. Ponekad je dovoljan trenutak u kojem ćemo osjetiti taj miris. Miris koji će nas u trenu vratiti sve trenutak i sve osjećaje, veselje, strahove, želje i nade koje smo tada imali. Moć parfema je neosporiva, stoga je bitno odabrati onaj pravi.

U malom gradu Zagrebu ponuda visoko kvalitetnih parfema sve je samo ne malena. Za vas smo obišli tri parfumerije koje se svojom ponudom izdvajaju iz mase. Uzbudljivi kvalitetni originalni i duboki mirisi njihova su specijalnost i uz njihovu pomoć donosimo vam 10 najboljih niche parfema za ulazak u novu sezonu.

Institut parfumeur Flores smješten je u Dežmanovom prolazu. Zidovi su prekriveni sjajnim bočicama jedinstvenih parfema čiji miris vlada cijelom prodavaonicom. Uz pomoć stručnjaka izdvojili smo četiri parfema za skori susret s jeseni.

Miller Harris “Geranium Bourbon”

Ovaj profinjeni svježi miris dočarava atmosferu i miris engleskih vrtova nakon kiše. Ako je to nešto o čemu sanjate, djelić toga možete nositi na sebi. Turska ruža u kombinaciji s ljubičicom, vanilijom, ambrom i paprom donosi ovaj jedinstveni miris koji vrijedi probati.

Miller Harris "En Sens de Bois"

Limitiranu kolekciju koja je očarala ljubitelje orijentalnog drvenastog mirisa nazivaju britanskim parfemom s francuskim štihom. Glavne note su cedar, sandalovina, iris, patchouli, mrkva i amber. Rezultat je čaroban.

Washington Tremlett “Clove Absolute”

Na prvi miris osjetit će te svježinu, začine, cvijeće. Ovaj unisex miris predstavljen je 2009. godine i od onda je jednako obožavan kod oba spola. Note sicilijanskog limuna, limete, ruže, cimeta, tamjana, pačulija i irisa stvaraju posebnu svježinu mirisa koji uspijeva zadržati toplinu koja će savršeno odgovarati jeseni.

Les Parfums De Rosine “Majalis”

Sofisticirani i zavodljivi miris pretvara svaku ženu u samopouzdanu, snažnu osobu. Ovaj parfem predstavljen je 2013. godine a glavne note su vanilija, med, cimet, ruža i mandarine.

Sljedeća postaja bio je zagrebački Chabelov olfaktivni bar na Trgu bana Jelačića. Chanel parfumerija u ponudi ima 15 ekskluzivnih niche parfema među kojima su neki koji se nisu mijenjali još od davne 1926.godine. Od njih smo izdvojili dva koja će vas osvojiti.

Les Exclusifs de Chanel “Misia”

Chanel “Misia” najmlađi je ekskluzivni parfem u obitelji. Predstavljen je u svibnju ove godine a svoje zanimljivo ime dobio je po prijateljici Coco Chanel. Misia Sert bila je pijanistica koja je ujedno bila i inspiracija mnogima. Ovaj miris je prvijenac novog parfimera ove kuće Olivera Polgea koji je preuzeo ulogu koju je njegov otac obavljao još od 1978.godine. Glavne note ovog parfema su majska ruža i pačuli, a one doprinose modernom minimalističkom ali slatkastom mirisu ovog parfema koji asocira na miris šminke.

Les Exclusifs de Chanel “Sycomore”

Sycomore je drvenasti, aromatični, ali ujedno i ženstveni miris. Predstavljen je još 2008. godine. Note koje prevladavaju su prvenstveno vetiver, duhan i sandalovina.

Posljednja lokacija bila je poznata zagrebačka parfumerija Lana. Skriveno zagrebačko blago nudi bajkovite mirise čiji će vam se mirisi urezati u pamćenje. Odabrali smo one najbolje koje vrijedi doći isprobati i osjetiti predivan ambijent parfumerije.

Amouage “Fate”

Ovaj topli pikantni miris odiše luksuzom. Za razliku od ostatka ponude ovaj miris odvojio je muški miris od onog ženskog. Ženska verzija parfema zaista je bajkovita. Od same bočice pa do mirisa doživljaj je jedinstven. Orijentalni miris izrazito je bogat začinima dok su glavne note cimet, chilli, papar i bergamot naranče.

Diana Vreeland “Daringly different”

Ovaj luksuzni, hipnotični miris kako i samo im kaže potpuno je drugačiji. Glavne note su iris, ljiljan i koža. Miris je savršeno izbalansirana kombinacija cvjeta irisa i specifičnog mirisa drveta. Tradicija u spoju s modernism notama rezultirala je originalnošću koja se pamti.

Aedes de Venustas “Palissandre d'Or”

Ovaj parfem dolazi iz poznate kuće specijalizirane za niche parfeme. Često ga opisuju kao savršeni jesenski parfem ili jesen u bočici. Parfem koji se ističe svojom glatkoćom mirisa. Istančan ali lak miris dobiven je zahvaljujući notama ambrette, ružičastog papra, korijandera, sandalovine i pačulija.

Annick Goutal “Vent de Folie”

Sloboda i mladost prve su asocijacije kada note ovog mirisa preplave vaša osjetila. Ovaj mladenački ali ujedno i elegantni miris izdvaja se svojom svježinom. Glave note su geranium, crni ribiz, crvena naranča, bijeli mošus i cedrovina.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".