Mirisi sunca - koji se parfemi najbolje ponašaju na višim temperaturama

Floralne, mošusne i razne citrusne note te voćke koje djeluju vrlo sočno teme su predivnih mirisa koje obožavamo
Vidi originalni članak

Nova sezona zove na osvježenje mirisima, u potrazi smo za nečim sunčanim, što nas podsjeća na toplinu kože. Mogli bismo proljetne mirise podijeliti u dvije skupine, ovisno o dobu dana i kad ih nosimo. Naime, jedna varijanta više ide u smjeru izlazaka, svjetski top brendovi predlažu nam nešto konkretnije, zavodljive floralne, orijentalne i mošusne formule. Druga varijanta su lagani, romantični i eterični mirisi, a same bočice nam otkrivaju o kojem se stilu radi.

Svijet parfema posljednjih godina sve se više okreće statement mirisima koji su upečatljivi, a pritom imaju neku posebnu priču i motiv. Ovaj je slučaj čest s formulama u niche kategoriji parfema jer radi se o malim kompanijama koje imaju posebnu povijest – uglavnom su u vlasništvu obitelji te njeguju tradicionalne tehnike izrade. Obično imaju bogato nasljeđe te upravo to koriste u svojim mirisnim pričama, a to kreacijama i općenito formulama daje poseban emotivni okvir. Jer mirisi su ujedno dio uspomena, svi se nekako prisjećamo olfaktorne note kad razmišljamo o prošlosti. Primjerice, sjetimo se kad smo nosili neki parfem – možda ga povezujemo s prekidom ili nekim lijepim događajem.

No, pamtimo miris nekog važnog nam događaja pa o njemu imamo konkretan stav. Zato ljudi kad kao zaljubljeni nose neki miris, uvijek ih on podsjeća na ljubav. Jedino, ako, naravno, ta ljubav nije imala loš kraj – u tom slučaju parfem nestaje s top-liste poželjnih. Dakle, mirisni okvir nam je važan, a on postaje snažniji upravo u proljeće – ovih dana priroda buja. Ovo je vrijeme kad cvijeće ponosno pokazuje svoje najljepše lice, a s time dolazi i njegov nevidljiv detalj koji toliko volimo. Često se u party sferi, ali i među kreacijama za dan, nalaze upravo ti floralni elementi. Svatko od nas uglavnom ima neki omiljeni buket, svi mi volimo cvijeće ne samo zbog divnih boja i vizualnog užitka.

Među traženima su predivne note jasmina, ruže, ljubičice, cvijeta naranče, magnolije, đurđice... Ovdje se, naravno, ističe kraljica ruža, koja ima cijelu nišu, stiže s raznih strana svijeta. Svaka ima svoj ton, karakteristično romantičan, a neki mirisi imaju cijeli buket tog tipa. Nadalje, predivan jasmin također je jedan od traženijih, vrlo je ženstven te ga je lako prepoznati u svim formulama. Cvijet naranče predivan je citrus, tako karakterističan za mirise na visokim temperaturama, a što se tiče karaktera, mnogi ga vole – razbuđuje nas i daje nam energiju, kao i svi citrusi.

Često uz cvijeće imamo voće – obožavamo i krušku, jabuku, grejp, limun, jagodu, naranču i ribiz. Oni su na potpisu predivnih mirisnih kreacija koje nas vode u neodoljiv voćnjak, emotivan okvir vrlo je snažan i sočan. I opet, citrusi su u posebnoj sferi, osvježavajući su i razbuđujući, posebice limun, koji ima taj kiselkast ton što se mnogima sviđa – mirisni kreatori floralnim motivima daju citruse kako bi umanjili njihovu slatkoću.

U galeriji pogledajte najbolje proljetne parfeme: 

FOTO: Arhiva Dive Versace Dylan Purple, Martimex.hr, EDP 50 ml 93 € FOTO: Arhiva Dive Clive Christian Town & Country, Parfumerija-lana.hr, 50 ml 450 € FOTO: Arhiva Dive Nicolai Caravansérail Intense, top.hr, 100 ml 204 € FOTO: Arhiva Dive Gritti Chantilly, top.hr, 100 ml 165,24 € FOTO: Arhiva Dive Plein Fatale, Martimex.hr, EDP, 50 ml 93,99 € FOTO: Arhiva Dive Issey Miyake Eau & Magnolia Intense, Muller, 50 ml 87,46 €

Ovako efektan outfit ne špici ne vidimo često, a posebno dobro izgleda uz kožni baloner
Nekoliko pogrešaka zbog kojih vam puder na licu stvara 'cakey' efekt i savjeti kako ih izbjeći
15 najboljih parfema svih vremena: Otkrijte novi ili pronađite stari mirisni favorit!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".