Umirite i osvježite kožu termalnim vodicama

Mnogi se slažu da su temralne vode u spreju jedan od vodećih "multipraktika" u njezi, osobito u toplim danima.
Vidi originalni članak

Možda ih nikada niste isprobali, možda su sastavni dio vaše ljetne kozmetičke torbice, a možda i samo razmišljate da ih počnete koristiti, ove popularne vodice ili maglice za tijelo odličan su proizvod koji će vas osvježiti, nježno zamirisati i vitalizirati. 

Termalne vode bogate su raznovrsnim mineralima koji jačaju otpornost kože na vanjske utjecaje, štite od isušivanja i djeluju protuupalno. Njihov osnovni učinak je upravo obnova oštećene epidermalne barijere, hidratacija suhe kože, smanjenje nadraženosti i iritacije, te antioksidativni učinak. 

Primjerice, kalij i natrij važni su za opskrbu kožnih stanica vodom, mangan i bor potiču zacjeljivanje tkiva, dok ga kalcij, magnezij i silicij učvršćuju i obnavljaju. Željezo sudjeluje u opskrbi kisikom, litij i stroncij djeluju protuupalno, a sumpor ima učinak detoksikacije...

Termalna mineralna voda poboljšava kvalitetu kože i tako što smanjuje pore i uravnotežuje lučenje sebuma. 

Za dodatnu hidrataciju, možete lice poprskati termalnom vodom za umirenje i osvježenje, a njome možete i fiksirati šminku. Pogotovo ju je preporučljivo koristiti u stanjima koja zahtijevaju vlaženje kože - kao što je isušenost kože uslijed ljetnih vrućina, boravak u zatvorenim, klimatiziranim prostorijama, promjena klimatskih uvjeta. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".