Med za njegu kože

Više o ovom ukusnom ali i korisnom daru prirode saznajte u našem današnjim članku...
Vidi originalni članak

Med je sastojak koji se može pronaći u gotovo svakom kućanstvu. No, med ima široku primjenu i u kozmetičkoj industriji i pomaže nam u prevenciji prvih znakova starenja i očuvanju njegovane kože.

Jedna od prvih zagovornica meda u službi ljepote bila je Kleopatra. Ona ga je koristila na svojoj koži i isticala njegova njegujuća svojstva. U to vrijeme med je bio poznat kao tekuće zlato. Vlaži kožu i čuva je od prijevremenog starenja, bogat je vitaminima B1, B2, B6 i vitaminom C te je pogodan za smirivanje osjetljive kože i kože sklone aknama. Zbog velikog udjela antioksidansa, med hrani kožu i čini  je elastičnijom što pomaže u borbi protiv prvih bora.Med može posvijetliti kožu, stoga ga je dobro stavljati na ožiljke i strije gdje postupno pomaže njihovom izbljeđivanju. U kombinaciji sa aloe verom med će izliječiti čak i opekotine ali i ubod komaraca.

Vrlo je učinkovit u čišćenju pora i održavanju kože glatkom. U tome će vam pomoći ova jednostavna maska koja miriši prekrasno, a potrebna su vam samo dva sastojka koja vjerojatno već imate u svojoj kući. To su med i kakao u prahu. Jednu žlicu meda pomiješajte sa jednom žlicom kakaa u prahu. Postupno dodajte nekoliko kapi vode kako bi olakšali miješanje. Miješajte dok ne dobijete homogenu masu. Stavite masku na prethodno očišćeno lice te pričekajte 15-20 minuta. Nakon toga isperite masku s toplom vodom i stavite hidratantnu kremu. Osim što će vam lice biti nevjerojatno glatko, cijeli dan ćete nevjerojatno mirisati po čokoladi.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".