Pogreške u šminkanju s kojima ćete izgledati starije

A to nitko od nas ne želi!
Vidi originalni članak

Žene diljem svijeta troše enormne količine novca kako bi što duže zadržale mladenački izgled kože i zadnje što želite je pogreškama u šminkanju dodati licu deset godina! Nabrojat ćemo najčešće greške koje većina nas radi u svojoj make up rutini a vi ih eliminirajte!

Koristite previše pudera

Predebeo sloj pudera, ući će u sve pore i sitne bore na vašem licu i time, umjesto da ih pokrije, će ih naglasiti – što je zadnje što želimo. Umjesto debelog sloja pudera, savjetujemo da nanesete puder tek toliko da ujednačite ten a sitne nepravilnosti radije prekrite korektorom, područje po područje. 

Ne koristite primer

Upravo zbog toga što vam fali ovaj korak, imate tendenciju pretjerivanja s puderom. Naime, primer će popuniti sitne bore i pore i time pripremiti vašu kožu za podlogu. Također će i sama podloga dulje trajati tako da nema potrebe ni za pretjerivanjem s puderom u kamenu.

Pretjerujete s prekrivanjem podočnjaka

Podočnjaci jesu noćna mora, ali pretjerivanjem s korektorom samo ćete naglasiti i bore koje svi imamo ispod očiju (jer je na tom području koža iznimno tanka) i od jednog stvoriti dva problema. Problem podočnjaka riješite nekim od naših trikova (više o prirodnom uklanjanju podočnjaka i to bez šminke, pročitajte na linku http://diva.vecernji.hr/beauty/izbrisite-podocnjake-bez-sminke-1395 ) i samo nanesite lagan sloj svjetlijeg korektora koji će onda samo osvježiti područje ispod očiju.

Pretamna olovka za obrve

Svi vizažisti, kad su obrve u pitanju, slažu se oko jednog – uvijek odaberite barem nijansu svjetliju od prirodne boje obrva. Također, gušće obrve pomlađuju lice a i svakako savjetujemo da pratite prirodan luk obrva.

Preskačete rumenilo

Rumenilo boje breskve ili ružičasto, daju licu živost. Ukoliko rumenilo nanosite ispravno, utoliko možete dobiti i optički face lift. Nasmijte se i nanesite na jagodice rumenilo kružnim pokretima i spremni ste!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".