Ljetnih top 10 frizura uz Bubimir-šiške, french kiss efekt i bob kakav je nosila princeza Diana

Prije nego što krenete u potragu za novim rezom ili bojom, slažu se stručnjaci, nužno je opskrbiti se šamponima, maskama i uljima za zaštitu od vjetra, sunca i soli
Vidi originalni članak

Iako je često skrivamo ispod šešira ili marame, kad je riječ o kosi ljeto donosi trendove kojima je teško odoljeti. Promjena je uvijek poželjna i dobrodošla, no prije nego što krenete u potragu za novim rezom ili bojom kose, imajte na umu da je prioritet – njega! To je trend koji se nikad ne mijenja pa na prvo mjesto stavljamo zdrav i njegovan izgled te to da vlasi i boja budu zaštićeni od štetnih utjecaja sunčevih zraka, soli i vjetra. U tome će nam pomoći razni šamponi, regeneratori, maske i ulja, ali i zaštita poput spomenutih šešira i marama koji mogu biti i odličan dodatak frizuri.

1. Uokviriti lice u raznim varijantama

Čak i ako dosad niste razmišljali o šiškama, možda vas na to potakne njihova svestranost koju viđamo u ljetnoj sezoni. Među popularnijima su tzv. zavjesa-šiške koje nas prate već sezonama i odličan su izbor za one koji nisu spremni za veliku promjenu, no i dalje žele nešto što lijepo laska i uokviruje lice. Za klasičarke tu je svevremenska frizura koja odolijeva prolaznosti trendova, ravno odrezane šiške, a želite li nešto efektnije, isprobajte varijantu "Bubimir", posebnu po pramenovima nejednake duljine.

2. Topli tonovi definitivno su in

Evelin Benković, vlasnica popularnog zagrebačkog salona Evelin, za Divu je istaknula da su poželjni topli, zlatni tonovi u kosi. Hladni su, kaže, out, a popularne su svijetle boje koje izgledaju jako svježe. Kad se kaže da su tople boje in, one ne moraju biti žute, nego to mogu biti zlatni i bež tonovi, pojasnila je E. Benković.

3. Kratko: odvažno i seksepilno

Snažno, odvažno i seksepilno, tako za Vogue frizeri opisuju trend kratke kose, jedan od dominantnijih ovog ljeta. Iznimno je praktičan za tople dane jer ne samo da nema pregrijavanja zbog sušila nego se kosa i lako stilizira, a na zraku je suha začas! Kao inspiraciju, mnogi biraju frizuru Zoe Kravitz.

4. Pramenovi u saharskoj paleti

Arijana Barić iz Viklera i ruža kao trend ističe sjenčane pramenove, tzv. french kiss, pozicionirane uz rub lica i vrat. Riječ je o tehnici koja stvara efekt prošarane kose, što djeluje atraktivno. Tajna je u nanošenju boje na tanke pramenove, a od nijansi preporučuje palete saharskih tonova jer su to ljetne boje.

5. Kopča kao chic dodatak

Sanja Penava, vlasnica salona Sophie u zagrebačkoj Teslinoj ulici, za Divu je kao najveći trend istaknula kopče za kosu. Ne samo da su praktične nego u kosi izgledaju jako chic i daju joj wow-efekt. Kaže kako će ovo ljeto obilježiti podignuta frizura u kojoj je kosa na vrhu glave pričvršćena kopčom, a pramenovi su pušteni oko lica.

6. Klasik svestranog karaktera

Bob je postao klasik među frizurama, a stručnjaci ističu da je moderan tzv. Diana-bob. Bob je bio princezina zaštitna frizura, a za ljeto je idealna varijanta dužine tik iznad jagodica, s bočnim razdjeljkom i hrpom slojeva koji daju na voluminoznosti. Ljepota ove frizure krije se u tome da, ako je kosa dobro ošišana, nije zahtjevna za održavanje. Frizeri naglašavaju i svestran karakter frizure jer, ako vam razdjeljak po strani dosadi, uvijek se možete poigrati pa kosu zalizati i isprobati vrlo popularni wet look.

7. Povratak marame na sve načine

Kad smo kod dodataka kosi, svakog se ljeta rado vraćamo marami koja tu pokazuje svu svoju svestranost. Možete je nositi umjesto gumice, uklopiti u pletenice, svezati je oko glave... Pustite mašti i kreativnosti na volju, a kolekciju obogatite modelima u efektnim uzorcima jer se od ovog praktičnog, a elegantnog dodatka nećete odvajati cijelog ljeta.

8. Imperativ je prirodnost

U svijetu muških frizura ističe se prirodnost, što u prvi plan stavlja opušten izgled kose. Frizeri kažu kako su pomade visokog sjaja definitivno out, a na njihovo mjesto dolaze sprejevi i paste od morske soli koje su prikladnije za tople ljetne dane.

9. Pletenice nikad ne izlaze iz mode

Arijana Barić iz Viklera i ruža kaže da klijentice, uz opuštene valove, kao frizuru za svaki dan traže i stilizirane pletenice. Ponovno su in, kaže, dignute frizure, a i ona savjetuje ukrašavanje maramom.

10. Tekstura je najvažnija

Nakon što su godinama kad je o muškim frizurama riječ dominirale tzv. blunt varijante, strogo definirana kosa izlazi iz mode, piše australski GQ. Umjesto toga, naglašavaju se prirodni pokreti i tekstura kose. Ona nije ukroćena, već čupava i "slobodna", a to vrijedi za sve dužine kose. Ovakve je frizure mnogo lakše i stilizirati, a ponovno je ključna njega

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".