Ljetni make up nezamisliv je bez vodootporne maskare: Izabrali smo najbolje za raskošne i guste trepavice

Postojana maskara je nešto što tražimo cijelu godinu, a ne samo za ljeto. Ipak, maskara se ljeti mora oduprijeti vrućinama i vlazi, tako da predlažemo one s vodootpornom formulom
Vidi originalni članak

Bilo da idete na posao ili ste trenutno na godišnjem na moru, jedno je sigurno - vruće je i nije lako održati make up na licu postojanim. Maskara koju ste ujutro nanijeli, na kraju dana izgleda kao da ste se loše našminkali. Nitko ne želi one male dosadne grudice koje su pale s trepavica jer se maskara počela topiti. Kako to spriječiti?

Rješenje je u vodootpornim maskarama koje su postojane i dugotrajne. Nema više popravljanja zalutalih grudica, crnih mrlja ili nanošenja novog sloja. Vodootporna maskara će trepavicama podariti cjelodnevni i ujednačeni glamurozni izgled. 

Kako piše Cosmopolitan, vodootporne maskare su gušće teksture i sprječavaju nakupljanje vlage na trepavicama, što je glavna prednost za ljetne i vlažne dane. Zbog toga je preporuka koristiti vodootpornu maskaru povremeno, a ne kroz cijelu godinu jer će se trepavice stanjiti i oštetiti. 

Najveća mana vodootpornih maskara je njihovo skidanje na kraju dana. S obzirom na činjenicu da je postojana i da vas neće ni u jednom trenutku izdati i otopiti se, ova maskara se vrlo teško skida. 

Izbjegavajte skidanje s običnom vodom, vlažnim maramicama ili micelarnom otopinom jer to nije sto posto učinkovito i ponekad je bolno. Iz Cosmopolitana predlažu skidanje s nježnim sredstvom za čišćenje šminke na bazi ulja i toplom vodom. Ovaj način skidanja nije poželjan samo zbog svoje učinkovitosti, već i zbog zdravlja jer se time trepavice manje oštećuju. 

U galeriji potražite modele vodootpornih maskari koje možete dodati u kozmetičku torbicu:

TOO FACED Better Than Sex Waterproof Mascara The Balm SCUBA Water Resistant Black Mascara Maybeline colossal big shot waterproof mascara MAC Extended Play gigablack waterproof lash mascara Maybeline Lash Sensational waterproof mascara L'Oréal Voluminous Lash Paradise Waterproof Mascara

Ako ni po ljeti ne odustajete od pudera, imamo nekoliko favorita koji su na licu prozračni i lagani
Ako vodite bitku s kožom sklonom nepravilnostima, vrijeme je da doznate više o ovoj super kiselini
Hit na društvenim mrežama je proizvod od pedesetak kuna s kojim će kojim će lice biti savršeno glatko
Efekt "staklene" kože: Poslušajte savjete domaće vizažistice i postignite najpopularniji beauty look

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".