Limfna drenaža

Što je limfna drenaža i kako izgleda tretman saznajte od kozmetologinje Martine Pužar - Zebić.
Vidi originalni članak

Limfa je bezbojna tekućina sastavljena od bijelih krvnih stanica i plazme.

Nastaje kao proizvod staničnog metabolizma koji se putem limfnih žila i limfnih žlijezda prenosi dalje u krvotok te se preko bubrega izlučuju štetni sastojci.

Limfna tekućina sporo cirkulira budući da ne postoji “srčana pumpa“ koja bi je aktivirala i ubrzavala. Limfna se cirkulacija parcijalno usporava pri spavanju, umoru, hladnoći, stresu i živčanoj napetosti.

Usporena limfna cirkulacija dovodi do trovanja  stanica i njihove kalcifikacije, dok se pri normalnoj cirkulaciji limfe koža regenerira. Pri usporenoj cirkulaciji stanice su tromije, vitalne funkcije bilježe pad, a tkiva se kontaminiraju vlastitim otpadima.

Tretman je vrlo ugodan: pod određenim pritiskom i ritmom pritišću se limfne točke i samim timeizbacuju se toksini, masnoća, suvišna voda iz organizma.

Uz upute o prehrani i pijenju tekućine ovakvim načinom tretiranja tkiva može se znatno riješiti voda i celulit.

Limfna drenaža osnova je za unutrašnje tretmane čišćenja i način poboljšanja cirkulacije te uklanjanja suvišne tekućine.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".