Lijepe u svim uvjetima

Lijepe i njegovane ruke govore o nama i više no što mislimo. Pružimo im adekvatnu njegu u hladne dane.
Vidi originalni članak

DRAGOCJENI "ALAT"

U odnosu na kožu tijela i kožu lica, rukama najčešće ne posvećujemo jednaku pažnju, a one su naš dragocjeni alat kojim obavljamo gotovo svaku životno važnu radnju. Iako lijepi nokti i njegovane ruke neće pospješiti njihovu “učinkovitost”, učinit će nešto jednako bitno: pomladiti nas ili postarati nekoliko godina.

VRLO ARISTOKRATSKI

Ljubičastu i bordo boju povezujemo s aristokracijom i njihovim raskošnim plaštevima i svečanim odorama, no jednako “uzvišeno” izgledat će na noktima. Isprobajte ih! Osjećat ćete se kraljevski.

Lak za nokte 1 Seconde Texture Silicon Gel “12 Rouge Obscure”, 53,90 kn, Bourjois (Bipa)

DUBINSKA NJEGA

Vrlo suhu kožu ruku možete brzo spasiti kremama koje više ne sadrže masne formule koje se upijaju satima.

Krema za ruke Repair & Care, 19,90 kn, Nivea (DM)

KAKO IZGLEDAJU ZDRAVI NOKTI?

Nokti su sastavljeni od slojeva proteina, i mrtvo su tkivo iako imaju živ korijen. Rastu u prosjeku 0,5 cm mjesečno i roskaste su boje. Zdravi nokti nemaju mrlje, čvrsti su, ne listaju se, imaju glatku površinu i neprozirni su. Problemi na noktima mogu se riješiti uzimanjem vitamina, minerala i adekvatnom njegom, a regenerirat će se tijekom pola godine.

I NOKTI TREBAJU MALO LJUBAVI

Pogrešno je samo kupovati kreme za ruke, jer i nokti trebaju hranjive tvari. Njegujte ih uljima, posebnim kremama i serumima te lakovima koji povećavaju čvrstoću i sjaj.

Serum za kožicu noktiju Nail Experts Mira-Cuticule, 21 kn, AVON,

POSVETITE IM PAŽNJU 

Nakon 30. godine stanice kože počinju se sporije obnavljati i koža postaje manje elastična, tanka, a s vremenom razvija bore i pjege. Da biste to spriječili, ruke svakodnevno moramo hraniti kremama sa SPFom, koristiti rukavice kod pranja i čišćenja, a povremeno ih mazati i kremama protiv bora. Na ovaj način održat ćete zdrav i mladolik izgled.

NIJANSE JESENI

Ove jeseni odvažite se na nešto tamnije nijanse koje ne možemo nazvati tipično ženstvenima. One su mračne, sjajne i vrlo mistične, no imaju svoju dozu prigušena seksepila.

Lak Le Vernis “Orange”, 198 kn, Chanel (Martimex)

JEDAN POTEZ KISTOM

Tržište je puno proizvoda upakiranih u bočice s kistom koji utječu na kvalitetu noktiju i kožice oko njih. Više nemamo opravdanja za nenjegovan izgled!

Ulje Caring Nail Oil, 16,90 kn, Essence (Kozmo)

KADA JE ORGANIZAM ZDRAV, SVE JE MOGUĆE

Da bismo mogli uživati u vrlo popularnim dugim noktima, nail-artu, pa i klasično neklasičnim matiranim noktima, moramo paziti da cijeli organizam dobro funkcionira kako bi i nokti bili zdravi. Uzimanje B i C vitamina, kao i kalcija, poboljšat će njihov izgled i kvalitetu. Jedite hranu zdravu za jetra jer će to utjecati i na nokte. Preporučuju se cjelovite žitarice, mahunarke i raznovrsno povrće, a pritom treba izbjegavati i stres.

I STARI TRIKOVI PALE

Za lijepe ruke i nokte ne treba ići u salone ni ulagati u skupe preparate. Skraćujte ih turpijicom, odstranjivač laka upotrebljavajte najviše triput mjesečno, a ruke dubinski hranite maslinovim ili kokosovim uljem. Namažite ih dobro navečer i spavajte s rukavicama. Buđenje će biti čarobno!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".