LED maske za lice - odličan marketinški trik ili još jedna skincare obmana?

Kada bi vam rekli da različite boje svjetla uperene u vašu kožu mogu riješiti vaš dugogodišnji problem s aknama i ožiljcima, biste li nam povjerovali? Vjerojatno ne. Da, svi smo čuli za LED lampe, no uperiti plavo svjetlo prema licu i na taj način pobijediti akne? Priznat ćete, ipak zvuči nevjerojatno!
Vidi originalni članak

Svjetlosna terapija postoji već desetljećima, no do sada je bila rezervirana isključivo za dermatološke ordinacije. Srećom, novi val LED maski za lice omogućio je da uživamo u ovom luksuznom tretmanu kod kuće! Zanimljivo, kada se redovito koristi, postoji mnogo prednosti svjetlosne terapije. Može se koristiti za ublažavanje akni, pigmentacija, rozaceje, psorijaze i drugih upalnih procesa. Ako pak ne patite od navedenih tegoba, LED svjetlosna terapija može poboljšati cjelokupni izgled vaše kože i smanjiti vidljive znakove starenja. Osim toga, neka istraživanja tvrde da LED tretmani mogu poboljšati i vaše mentalno zdravlje. Naime, „svjetlosne“ lampe mogu povećati razinu serotonina, hormona sreće, što može podići raspoloženje i smanjiti razinu stresa. Naravno, uspjeh ne dolazi preko noći. S obzirom na to da su rezultati za vašu kožu i um kumulativni, te da su „kućne“ inačice LED maski manje potentne od njihovih profesionalnih „sestara“, potrebni su redoviti tretmani i nešto više vremena da bi se primijetio učinak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Caroline young (@caroline_stephanieyoung)

Trend korištenja led maski za lice postao je popularan u svijetu ljepote i dermatologije, a može se pripisati razvoju tehnologije i istraživanjima u području estetske medicine. Nema jedne osobe koja bi bila jedinstveno odgovorna za pokretanje ovog trenda, ali su vjerojatno dermatolozi, kozmetički stručnjaci i poznate osobe u industriji ljepote igrale ključnu ulogu u popularizaciji ovog tretmana. LED terapija za kožu (uključujući LED maske) koristi se već dugi niz godina zbog svojih potencijalnih blagodati za kožu, poput smanjenja upale, sužavanja pora i poticanja regeneracije kože. Sa sve većim interesom za inovativne tretmane ljepote, LED maske postale su popularne kao jedan od načina za njegu kože. Popularizacija ovih tretmana često se događa putem društvenih medija, gdje poznate osobe i utjecajni korisnici dijele svoja iskustva s takvim tretmanima, što dodatno potiče interes javnosti. Također, razvoj tehnologije omogućio je širenje ovakvih tretmana iz profesionalnih salona u kućne uvjete putem dostupnih uređaja za osobnu njegu kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Imane Jabroun (@tetuan4life)

LED maske za lice imaju nekoliko potencijalnih koristi za kožu. Hlađenje koje pružaju može pomoći smanjiti upalu, suziti pore i umiriti kožu, a isto tako mogu smanjiti oticanje i privremeno osvježiti ten. Međutim, treba biti oprezan s njihovom primjenom, osobito ako imate osjetljivu kožu ili problema s cirkulacijom. Prije upotrebe, uvijek je dobro konzultirati se s dermatologom kako biste bili sigurni da je LED maska prikladna za vaš tip kože. LED masku za lice možete koristiti u različitim situacijama kako biste osvježili i umirili kožu. Evo nekoliko preporuka:

1. **Nakon tretmana čišćenja kože:** Koristite LED masku nakon čišćenja lica kako biste umirili kožu i smanjili eventualnu iritaciju.

2. **Prije nanošenja šminke:** LED maska može pomoći suziti pore i zagladiti površinu kože, što može biti korisno prije nanošenja šminke.

3. **Nakon izlaganja suncu:** Ako ste bili izloženi suncu, LED maska može pomoći umiriti kožu i smanjiti crvenilo.

4. **Kad želite smanjiti oticanje:** LED maska može biti korisna za smanjenje jutarnjeg oticanja lica ili područja oko očiju.

5. **Nakon tretmana za akne:** Ako imate problematičnu kožu sklonu aknama, LED maska može pomoći smanjiti upalu i crvenilo.

6. **Općenito za osvježenje kože:** Koristite LED masku kad želite brzo osvježiti kožu i dati joj zdraviji izgled.

A svi fanovi LED maski koji su se u posljednje vrijeme zatekli u Parizu, svakako su ostali oduševljenim otvaranjem doista neobičnog kafića za ljubitelje skincarea. 48 Collagen Café smješten je u srcu Pariza i predstavlja pravu beauty oazu u kojoj glavnu ulogu ima kolagen – od pića i hrane pa sve do LED maski koje možete koristiti dok sjedite na toj istoj kavi, što reći osim pravi raj za ljubiteljice skincarea! U pariškom 9. arondismanu smjestilo se ovo malo mjesto koje na prvi pogled izgleda poput futurističkog prostora, što je uostalom i velik trend kod otvaranja specialty mjesta posljednjih godina. Ova beauty oaza definitivno je nešto gdje ćete s prijateljicama provoditi sate ispijajući kavu, isprobati inovativna pića s kolagenom, ali i učiti o wellness praksama. Cijeli je takav koncept osmislila Amandine Fornot, poduzetnica koja je tijekom vremena provedenog u Sjedinjenim Američkim Država otkrila veliku posvećenost wellnessu i wellbeingu te povratkom u Francusku, odlučila gradu predstaviti nešto novo. Ukratko, sve što ovo mjesto ima u ponudi, sadrži kolagen u različitim oblicima!

Stoga vjerujemo da ste  čitajući ovo već ozbiljno krenuli u istragu kako čim prije nabaviti LED masku i zato...Prije korištenja LED maske, uvijek provjerite da li je primjerena za vaš tip kože i nemojte je koristiti predugo ili prečesto kako biste izbjegli moguće iritacije. LED maske za lice nisu samo marketinški trik; one imaju osnove u znanstvenim istraživanjima o terapiji svjetlom i njenoj primjeni u dermatologiji i estetskoj medicini. LED svjetlo može imati različite koristi za kožu, ovisno o boji svjetla koja se koristi:

1. **Crveno svjetlo:** Potiče proizvodnju kolagena, smanjuje fine linije i bore te potiče regeneraciju kože.
2. **Plavo svjetlo:** Djeluje antibakterijski te može pomoći u suzbijanju akni i upala.
3. **Zeleno svjetlo:** Smiruje kožu i smanjuje crvenilo te pomaže u izjednačavanju tena.
4. **Žuto svjetlo:** Povećava cirkulaciju, poboljšava teksturu kože te pruža anti-aging koristi.

LED maske koriste kombinaciju ovih boja svjetla kako bi pružile različite terapeutske učinke. Mnogi korisnici primjećuju poboljšanje u teksturi kože, smanjenje upala i osvježen ten nakon redovite upotrebe led maske. Iako je važno biti oprezan s marketinškim obećanjima proizvoda, LED maske imaju znanstvenu osnovu i mogu biti korisne kao dio rutine njege kože. 

Evo kako LED maska umiruje kožu:

1. **Smanjuje upalu:** Crveno svjetlo posebno može smanjiti upalu jer potiče protok krvi i limfnu drenažu. To pomaže u smanjenju crvenila i iritacije na koži.

2. **Potiče regeneraciju kože:** LED svjetlo, posebno crveno i infracrveno, potiče proizvodnju kolagena i elastina. To može pomoći u obnovi i regeneraciji kože, što dovodi do umirenijeg izgleda.

3. **Poboljšava cirkulaciju:** Svjetlosna terapija potiče bolju cirkulaciju krvi, što može poboljšati opskrbu kisikom i hranjivim tvarima u koži. To može doprinijeti zdravijem izgledu kože.

4. **Smanjuje osjetljivost:** LED maske mogu pomoći u smanjenju osjetljivosti kože na vanjske iritante ili faktore okoliša. To je posebno korisno za osobe s osjetljivom ili nadraženom kožom.

Kombinacija ovih učinaka pomaže u smirivanju kože i poboljšanju njenog stanja. Važno je napomenuti da rezultati mogu varirati ovisno o individualnim karakteristikama kože te da redovita i pravilna uporaba LED maske može dati najbolje rezultate. LED maske za lice su prvenstveno namijenjene za kućnu upotrebu i mogu biti korisne kao dodatak redovnoj rutini njege kože. Međutim, ne zaboravite - one ne mogu pružiti istu dubinsku negu i preciznost kao što rade dermatolozi i kozmetičari.

Iza brenda Anka jewelry stoji mlada kreativka Antonija: 'Moja ideja je bila da pretočim majčin brižni karakter u formu nakita'
Dama od koje možemo učiti o dobrom stilu: Još jednom je pokazala odličan neutralan stajling
Nova kolekcija poznatog dizajnera dolazi u nastavcima: Alduk nam donosi čak tri nove kolekcije

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".