Kozmetičarka iz zagrebačkog salona otkriva što sve trebate znati prije odlaska na depilaciju

Iva Nenadić iz salona Revive Beauty donosi važne savjete kojih se treba pridržavati prilikom odlaska na depilaciju
Vidi originalni članak

Ponekad se čini da procesu uklanjanja dlačica nema kraja, pogotovo u ljetnim danima. Kako bi barem malo smanjile učestalost uklanjanja, dio žena odlučuje se za depilaciju, a što sve treba znati prije samog procesa, pojašnjava Iva Nenadić, vlasnica zagrebačkog kozmetičkog salona Revive Beauty.

Prije svega, pri dolasku u salona dužina dlačica mora biti minimalno 5 mm, a vremenski se ta dužina dlačica postiže približno najmanje 2 tjedna od zadnjeg brijanja, odnosno 4 tjedna od zadnje depilacije.

- Ako su dlačice na bikini zoni preduge, bilo bi dobro malo ih skratiti, no ne previše i ne kraće od 1 cm. Također, klijenticama savjetujemo da kožu ne mažu nikakvim losionima, kremama i uljima u 24 sata prije dolaska na tretman. Ako ste osjetljivi na bol, preporučujemo da popijete 1-2 paracetamola 30-40 minuta prije depilacije - savjetuje kozmetičarka.

Dodaje kako je dobra ideja otuširati se u toplijoj vodi kako bi koža omekšala i kako bi eventualne urasle dlačice izbile na površinu. Nenadić je napomenula i da se depilacija ne radi u vrijeme ciklusa. 

Pitali smo je i postoje li osobe koje bi je trebale izbjegavati, kao i koliko često treba ići na tretman depilacije:

- Depilaciju bi eventualno trebale izbjegavati osobe s ekstremno osjetljivom kožom ili osobe s jako izraženim venama radi topline voska. Što se tiče učestalosti dolaska na tretman, preporučuje se svakih 4 do 6 tjedana, no sve ovisi o brzini rasta dlačica. 

 

I nakon izlaska iz salona postoje pravila kojih se treba držati, a Nenadić navodi najvažnije. Prije svega, kožu se treba što manje dirati, a ne smije se grebati i trljati. U prvih 24, odnosno 48 sati klijentice ne bi trebale raditi piling, kao ni stavljati bilo kakve kreme, losione, ulje, dezodoranse...

- Prvih dan, dva nakon depilacije treba izbjegavati saune, bazene i teretanu, kao i izlaganje suncu. Ne preporučujemo ni nošenje uske odjeće. Najbolje je da klijentice pripreme čisto rublje, široke hlače ili suknju, a ako tretiraju pazuhe, leđa i prsa, savjetujemo čistu, široku pamučnu majicu. Aloe vera gel jedini je proizvod kojeg možete nanijeti na kožu nakon depilacije, no to u slučaju ako imate izrazito osjetljivu kožu i crvenilo - poručila je Nenadić iz salona Revive Beauty. 

Borna Kotromanić ponovno krade pozornost: Efektan outfit nadopunila najtraženijom torbom sezone
Odvjetnik, inače veliki obožavatelj upečatljivih uzoraka, pozirao u još jednom genijalnom odijelu
Najpopularniji parfemi koje beauty insajderi obožavaju, a oduševit će vas ako ste u potrazi za novim mirisom
O kombinaciji tenisica i suknje mišljenja su podijeljena, no ova ljepotica stvarno zna kako je nositi

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".