Koristite kokosovo ulje za njegu kose? Stručnjaci misle da to nije najbolja ideja; evo što ono radi kosi

Kad je kosi potrebna hidratacija, koristite hidratantnu masku za kosu i proizvode s nižom pH vrijednosti
Vidi originalni članak

O prednostima kokosovog ulja za njegu kose mnogo se priča, no postavlja se pitanje je li ono uistinu tako djelotvorno. Glamour je razgovarao s frizerskim stručnjacima koji su otkrili trebamo li kokosovo ulje korisiti u njezi kose i što se događa kad ga nanesemo. Kokosovo se ulje često koristi za vlaženje kose, no kosi je u tom slučaju potrebna vlaga, odnosno hidratacija, a ne ulje jer je ulje to koje odbija vodu, odnosno spriječava je da uđe u kosu. 

Ako je kosa oštećena od prekomjernog bojanja te je slaba i lomljiva, potrebne su joj aminokiseline, a trebalo bi izbjegavati stavljanje ulja. Ulje, osobito kokosovo, ima tendenciju prodiranja u korijen kose, čime se nerijetko prikriva pravi problem, a to kosi odmaže jer nema dugoročne koristi pa frizeri savjetuju izbjegavanje kokosovog ulja u njezi kose. 

Umjesto kokosovog ulja, koristite proizvode niže pH vrijednosti koji će smanjiti zapetljavanje kose, a samim time i njezino pucanje. Još jedna alternativa uljima su hidratantne maske koje prodiru kroz suhu i oštećenu kosu te započinju dugotrajni postupak liječenja kose, a ona postaje zdravija i jača. 

Kosa nakon ljeta može postati suha i lomljiva; iz poznatog zagrebačkog salona savjetuju kako je njegovati
Ne da vam se prati kosu? Isprobajte jednu od tri frizure s kojima ona neće izgledati masno
Zaboravite na tanku kosu: Pet frizura koje možete isprobati ako želite da vam kosa izgleda voluminoznije i gušće
Najpopularnije boje za kosu koje možete isprobati u novoj sezoni: Lako se održavaju, imaju wow-efekt

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".