Koliko se često trebate šišati s obzirom na dužinu kose, kako bi ona bila zdrava i njegovana?

Jako je važno odlučiti se za tretman u frizerskom salonu kad primijetite da vrhovi počnu pucati
Vidi originalni članak

Jedan od mitova na koji ste zasigurno naišli kad je u pitanju njega kose je i onaj da kad se šišamo, kosa brže raste. Zvuči kontradiktorno, zar ne? Međutim, iako šišanje neće napraviti ništa za brži rast kose, ona će izrasti zdravija pa je to glavni razlog zašto je potreban redoviti odlazak u frizerski salon. 

Trihologinja Stephanie Sey za Glamour je savjetovala da je izrazito važna briga o vrhovima i da je vrijeme za odlazak frizeru onda kad vrhovi postanu razlomljeni i ispucali. Jako je važno odabrati šišanje kad primijetite da vrhovi počnu pucati jer će se, u suprotnom, takvo stanje kose "preseliti" na cijelu duljinu vlasi, a kosu će zatim biti teže vratiti u zdravo i njegovano stanje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ispucali vrhovi zaustavljaju rast zdrave kose - ona će u korijenu i dalje biti zdrava, no vrhovi će izgledati oštećeno i ona će se lakše lomiti. Dakle, šišanjem ne možemo postići da nam kosa brže raste, no možemo osigurati da ona bude čvrsta i zdrava

Što se tiče učestalosti šišanja, celebrity frizerka Angela C. Styles ispričala je da sve ovisi o teksturi kose:

- Osobe s gustom kosom trebale bi se šišati svaka 2-3 mjeseca. Osobe koje imaju nešto tanju kosu, slabije teksture, trebaju se šišati ovisno o tome koliko im brzo raste kosa. 

Tako kratke frizure poput pixieja trebaju osvježenje svaka tri do četiri tjedna, dok bi osobe koje nose bob trebale na šišanje svakih nekoliko mjeseci kako bi bob izgledao dobro. Ako imate dugačku kosu, u frizerski salon trebali biste ići barem jednom u četiri mjeseca. 

Također, dobra je ideja i porazgovarati s frizerom jer je ipak on taj koji je u doticaju s vašom kosom. Uz to, uvijek možete zatražiti i personalizirane tretmane zbog kojih će kosa biti zdrava i njegovana. 

 

Raskošna kreacija za vjenčanje: Rimac odabrala model koji nije dostupan u Hrvatskoj, a cijena mu je "vrtoglava"

Bez obzira na to volite li traper i crno ili jarke boje, u outfitima zgodnih studentica pronaći ćete modnu inspiraciju

Elegancija kakvu ne viđamo često: Dama sa špice nosi haljinu koju cure ovog ljeta obožavaju

Tri frizure koje možete isprobati ove sezone, a super su jer imaju efekt pomlađivanja

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".