Koliko čaša vode dnevno popijete? Za svakog vrijedi drugačije, a evo kako znati pijete li dovoljno

Na profilu Pitaj Doktora pronašli smo odgovor na pitanje o kojem se često vode polemike
Vidi originalni članak

Na profilu Pitaj Doktora uvijek pronađemo zanimljive odgovore na pitanja, a ovog su puta odgovorili na jedno od pitanja oko kojeg se često vode polemike - koliko vode trebamo popiti dnevno? Naravno, ta se količina mijenja od pojedinca do pojedinca, a doktori kažu:

- Potreban dnevni unos nije jednak za sve ljude. Otprilike iznosi od 1.75 do 3.25 litara po osobi. Ne postoji jednostavan trik kojim možete pratiti unosite li dovojno vode u organizam. Ako pijede dovoljno vode, mokraća će vam biti prozirne ili svjetložute boje. Ako ne pijete dovoljno tekućine, ona će biti tamnožute boje, napisali su doktori medicine na profilu. 

Inače, pozvali su pratitelje da pitaju sve što ih zanima i sve na što ne znaju odgovor, a žele ga doznati, no dodali da njihovi odgovori nisu zamjena za konzultacije s liječnicima obiteljske medicine.  

Na spomenutom smo profilu pronašli mnogo odgovora na zanimljiva pitanja. Primjerice, među njima je bilo pitanje o tome pomaže li ricinusovo ulje u rastu trepavica i obrva. Iako je mnogima ricinusovo ulje neizostavan dio kad je riječ o njezi, doktori kažu kako i dalje ne postoje znanstveni dokazi da ono uistinu pospješuje rast. 

Još jedno zanimljivo pitanje bilo je onih sijedi li kosa od stresa, a liječnici su rekli: 

- Do 22. 1. 2020. nije bilo znanstvenih dokaza koji su povezivali sijedu kosu sa stresom, samim time se vjerovalo kako je to samo običan mit. Toga datuma objavljeno je istraživanje na miševima koji su bili izloženi stresnim situacijama. Pokazalo se kako stresne situacije preko simpatičkoga živčanoga sustava sprečavaju nastanak melanina, pigmenta zaslužnoga za boju kose te tako pospješuju nastanak sijedih dlaka.

Gorički volonteri okupili vatrogasce, policajce i superjunake pa iznenadili malog Svena koji ide na zračenja:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za voluminozniji izgled: Četiri frizure koje možete isprobati ako imate jako tanku kosu
Mini-haljina i kožnjak odličan su spoj: Jelena Veljača zna kako nositi crno od glave do pete
Boju kadulje nosimo i ovog proljeća: Lako se kombinira i pravo je osvježenje za svaki stil
Studentica arhitekture pravo je osvježenje na zagrebačkoj špici: 'Kako je lijepo vrijeme, baš sam bila inspirirana'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".