Koju količinu kreme, seruma i SPF-a nanosite na kožu? Evo što je ispravno, prema mišljenju stručnjaka

Osim količine proizvoda, važan je i način na koji ga aplicirate, pogotovo kad je u pitanju područje oko očiju.
Vidi originalni članak

Ako imate posloženu rutinu njege kože i svakodnevno nanosite proizvode poput hidratantne kreme, seruma, SPF-a, ulja za lice i okoloočne kreme, jeste li se ikad zapitali nanosite li ispravnu količinu da bi proizvod zaista funkcionirao? Byrdie je za savjet pitao nekoliko dermatologa koji su ponudili svoje vrhunske savjete za nekoliko proizvoda iz domene preparativne kozmetike.

Čistač lica
Lice je, u odnosu na tijelo, znatno manja površina kože i nema potreba zasititi ga proizvodom. Velika količina neće pridonijeti učinkovitosti proizvoda pa bi jedna "pumpica", ako koristite proizvod s takvim sistemom, trebala biti sasvim dovoljna. Ekvivalent tome je veličina kovanice na dlanu, što bi trebalo biti dovoljno za potpuno čišćenje lica. Kad se pomiješaju s vodom, proizvodi za čišćenje se obično pjene i stvara se dovoljna količina proizvoda. 

Serumi
Mala količina seruma dovoljna je za pokrivanje veće površine kože. Pritom dermatolozi savjetuju da, osim na lice, obratite pozornost i na vrat te dekolte. I ovdje bi trebala biti dovoljna količina veličine jednog novčića, a za najbolju primjenu dermatolozi preporučuju da se serum rasporedi po područjima gdje ga želite nanijeti. Možete staviti nekoliko kapi na čelo, nos, bradu i obraze, a zatim nježno utrljati serum u kožu dok se potpuno ne upije. 

Okoloočna krema
Područje oko očiju je površinom malo, ali nije zanemarivo jer nanošenje okoloočne kreme može dovesti do moćnih rezultata u borbi protiv starenja kože. Nije namijenjena samo za područje ispod očiju, već se nanosi i iznad te pored oka. Dovoljna je količina veličine graška, a kremu je najbolje nanositi prstenjakom jer je nježniji i stvara manji pritisak na koži, nego kad se krema nanosi kažiprstom. 

Hidratantna krema
Općenito govoreći, stručnjaci misle da bi količina veličine kovanice trebala biti dovoljna za adekvatnu hidrataciju cijelog lica. Ipak, bitnu ulogu ima i tip kože pa ovisno o njemu, možete povećati količinu kreme. Bez obzira na količinu kreme, važan je način nanošenja. Pričekajte dok vam koža nije potpuno suha nakon nanošenja seruma, kažu dermatolozi, jer tako serumu pružate mogućnost da se potpuno upije, umjesto da ga hidratantna krema "razrijedi". Kremu je najbolje utrljati nježnim krugovima po cijelom licu, što će potaknuti cirkulaciju i podariti svježiji izgled licu.

SPF-krema
Bez obzira na doba godine i vanjsku temperaturu, apliciranje kreme sa zaštitnim faktorom je obvezno jer će krema zaštititi lice od štetnih UV zraka. Nije se dovoljno osloniti na kremu s dodatkom SPF-a, a dermatolozi kažu kako većina ljudi nanosi tek 25-50% preporučene količine kreme za zaštitu od sunca. Savjetuju da za lice to bude obilnija količina neke veće kovanice, a isto toliko za područje vrata, odnosno dekoltea.

Ulje za lice
Kao i kod seruma, dovoljna je već mala količina ulja da bi proizvod bio učinkovit pa su dvije do tri kapi dovoljne za cijelo lice. Dermatolozi savjetuju apliciranje ulja isključivo noću, i to nakon hidratantne kreme jer će tako "zaključati" hidrataciju koju licu donosi krema.

Slamnate torbe koje mirišu na ljeto: Poznati dizajneri nude pletene torbe koje su hit sezone
Elegancija kakvu ne viđamo često: Torba i sandale modni su klasici, a osmijeh najbolji modni dodatak:
Cure je obožavaju, a frizeri preporučuju svake sezone: Isprobajte nijansu koja kosi daje osunčan izgled

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".