Koje parfeme Hrvatice obožavaju ovog proljeća? Odgovore smo potražili u tri domaće parfumerije

U Mülleru, Douglasu i Martimexu provjerili smo koji su najprodavaniji ženski parfemi, a među njima možda pronađete i novog favorita za vlastitu mirisnu kolekciju
Vidi originalni članak

Novi je miris uvijek dobra ideja jer parfem ima moć popraviti raspoloženje, a neki se osjećaju "nepotpuno" ako ga u jutarnjoj žurbi zaborave staviti pa iz stana izjure bez njega. Ipak, pronalazak onog savršenog nije baš jednostavan zadatak. Što odgovara jednoj osobi, neće nužno odgovarati i nama, no uvijek volimo pitati za savjet ili preporuku. Iz tog smo razloga provjerili što je najprodavanije u tri domaće parfumerije, Mülleru, Douglasu i Martimexu.

Müller

Najtraženiji parfemi su oni s potpisom brendova Trussardi i Guerlain. Kako kažu iz drogerije, Trussardi je lansirao predivan ženstven miris koji predstavlja slobodnu, karizmatičnu i moćnu ženu. Trussardi EDP je miris koji želi predstavljati duh slobodne žene i obraća joj se na empatičan i emotivan način.

Drugi Müllerov hit je Mon Guerlain Sparkling Bouquet za kojeg kažu da je mirisni manifest današnje ženstvenosti koju utjelovljuje Angelina Jolie. U njemu prevladava esencijalni duet lavande i vanilije koji je pojačan notom kruške i Sambac jasminom. 

Među mirisnim hitovima je i Narciso Rodriguez Narciso Poudree koji donosi mirisni susret baršunastog jasmina, senzualnih drvenastih nota i puderastog mošusa. 

Tu je još jedan Narciso Rodriguez, točnije miris for her Musc Noir za kojeg iz parfumerije kažu da predstavlja novu, odvažnu ženstvenost s tragom misteriozne intrige. Mošusu su dodane note šljive, helotropa i brušene kože, što daje jedan senzualan miris. Slijedi ga Zadig&Voltaire This Is Us, univerzalan miris za nju i njega, parfem zamišljen kao miris za sve generacije, a opisuju ga poput ugodne veste od kašmira koja klizi po koži. Sadrži note sandalovine nadopunjene pačulijem i vanilijom, a na kraju dolaze mošusne note.  

Među najprodavanijima je i Issey Miyake A Drop D'Issey koji u sebi nosi cvijet jorgovana u kombinaciji s bademovim mlijekom, dok se u baznim notama nalazi mošus. 

Idući parfem je Valentino Born in Roma Yellow Dream Donna, mošusno-cvjetni miris koji sadrži note cvijeta božura, esenciju turske ruže, bijeli mošus, madagaskarsku vaniliju i cedrovinu iz Virginije. Svoje mjesto na popisu najprodavanijih našao je još jedan omiljeni klasik, YSL-ov Black Opium, kultni miris koji sadrži neodoljive note zrna kave, bijele cvjetove jasmina Sambaca i narančina cvijeta, vaniliju te drvenaste note cedrovine i pačulija. 

Douglas

U Douglasu broj jedan najprodavanijih mirisa na web shopu i u dućanima ovog ožujka i travnja drži jedan klasik, Chanel Coco Mademoiselle.

Na drugom je mjestu Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal čiji su temelj mirisi tri bijela cvijeta, jasmina, cvijeta naranče i ylanga ylanga, a povezani su s kokosom. Mirisu su dodane note bergamota i mandarine.

Na trećem je mjestu YSL Libre, a slijedi ga parfemska voda Narciso Rodriguez for her Musc Noir. Riječ je o mošusno-florijentalnom mirisu koji slavi odvažnu ženstvenost. 

Na petom se mjestu našla još jedna Chanelova uspješnica, Coco Mademoiselle Intense, intenzivan cvjetno-drvenasti miris koji dolazi u prepoznatljivoj bočici.

Svoje mjesto na popisu Douglasovih najprodavanijih ima još jedan YSL Libre, odnosno njegova verzija Intense kojeg opisuju kao jedinstven spoj francuske lavande u kombinaciji sa ženstvenim, senzualnim notama narančina cvijeta iz Maroka. 

Na sedmom se mjestu nalazi toaletna voda Versace Dylan Turquoise, a slijedi je parfemska voda Carolina Herrera Good Girl koja dolazi u kultnoj bočici u obliku salonke.

Martimex

Prvo mjesto u Martimexu zauzeo je Versace Dylan Turquoise, parfem kojeg opisuju kao živopisnog i blistavog, kao miris koji utjelovljuje tradiciju i inovaciju. 

- Limun prati talijanska mandarina sa Sicilije, kombinirajući molekule mirisa s kore i mesa ploda, nudeći višestruku notu. Još veću raskoš gornjim notama daje ružičasti papar, mirišući vrlo slično crvenim bobicama. Note srca su te koje mirisu daju njegovu kreativnost. Poseban sklad pojačava svježina soka Guave, za postojan, egzotičan i tropski podton. Za svjež i prozračan osjećaj, Guavu nadopunjuju prozirne latice jasmina cvjetnog profila obogaćene esencijom frezije, pretvarajući kompoziciju u moderno zelenilo. Senzualnost parfema leži u modernoj šumi. Osnovne note padaju između svjetla i sjene, gdje Clearwood® (iz molekule drva i mahovine, mekana, drvenasta, prozirna) kombinira jantarnu senzualnost s drvenastim karakterom, ne ostavljajući traga zemljane i kamforske note tipične za ove esencije. Napravljena od šećerne trske, ova originalna molekula prva je stvorena biotehnologijom i ekskluzivni je prirodni sastojak koji je plod istraživanja. U kombinaciji s koktelom živopisnih drvenastih nota i bijelog mošusa, daje modernost ovom prestižnom mirisu - pojašnjavaju iz Martimexa.

Luksuzni cvjetno-orijentalni miris Elie Saab Girl of Now Flower inspiriran je glamuroznom sjajnom haljinom i nalazi se na drugom mjestu. Miris vas vodi u orijentalne krave, a njegove note čine kora limuna, malina, crni ribiz, ruža, badem, cvijet naranče, pačuli, mošus, vanilija i kašmir. 

Na trećem se mjestu nalazi jedan niche miris, Maison Francis Kurkdjian Aqua Celestia Cologne Forte koji donosi neophodnu svježinu.

Slijedi ga Chopardova Bigaradia, izuzetno ženstven citrusni miris s naznakom bijelog cvijeća afrodizijaka, inspiriran ljepotom prirode. 

- Miris se otvara notama zelene mandarine iz Kalabrije, koji zadržavaju svoju snagu tijekom cijelog sastava mirisa. Gornja nota kombinira gorku naranču, mrkvu i neroli, srednja nota poplavu cvijeta naranče, med francuske Provanse i arapskog jasmina te osnovnu notu labdanum, sezam, pačuli i cedar -  pojašnjavaju iz Martimexa. 

Peto mjesto pripada parfemu u otkačenom bočici, Moschino Toy 2 Bubble Gum koji je kreiran pod kreativnim njuhom Jeremyja Scotta, kreativnog direktora modne kuće Moschino i stručnosti tvrtke Euroitalia. 

- Zabavne, otvorene i razigrane note istražuju nijanse njezinog veličanstva ruže, pozivajući se na nježan miris ironične i ikonske žvakaće gume, po kojoj je miris i dobio ime - kažu iz Martimexa. 

Slijedi ga Memo Tamarindo s notama bergamota, kardamoma, ananasa, jasmina, pačulija i vanilije, a tu je i Furla Favolosa, miris koji privlači svojim modernim notama grejpa i zelene mandarine koji vode do srca, noti zavodljivog cvijeća gdje se stapaju magnolija i božur. Bijeli mošus i Orcanox daju mu nezaboravan trag. 

Na popisu najprodavanijih našao se u Emanuel Ungaro for her Intense, radostan i šareni egzotični miris koji pripada orijentalni-cvjetnoj olfaktivnoj obitelji. 

Novinarka besprijekornog stila nosi najpoželjniju torbu sezone: 'Outfit je inspiriran morem i maslinama'
Majka i kći "pomele" zagrebačku špicu: 'Sredile smo se jer prizivamo sunce pa nosimo boje i uzorke'
Niste sigurni trebate li u Zari veći ili manji broj? Obratite pozornost na "tajne" simbole na etiketi
Mama i kći najljepši su prizor kojeg ćete danas vidjeti: 'Imam 3 godine i ja sam odabrala što ćemo danas nositi'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".