Koja je 'normalna' količina gubitka kose nakon tuširanja i kako je smanjiti?

Ako ste zabrinuti zbog gubitka kose tijekom tuširanja, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste smanjili količinu izgubljene kose.
Vidi originalni članak

Gubitak kose uobičajena je briga mnogih ljudi i prirodno je zapitati se što se smatra "normalnom" količinom gubitka kose nakon tuširanja. Istina je da gubitak kose može uvelike varirati od osobe do osobe i ono što se može smatrati normalnim za jednu osobu ne mora biti isto za drugu.

Procjenjuje se da u prosjeku ispadne između 50 i 150 dlaka dnevno, kako piše Byrdie. To uključuje dlake koje prirodno ispadaju tijekom dana, kao i dlake koje su izgubljene tijekom aktivnosti kao što su tuširanje, četkanje ili oblikovanje kose.

Kada je u pitanju tuširanje, normalno je da izgubite nešto kose jer voda i šampon mogu pomoći da opustite kosu koja je spremna ispasti. Međutim, ako primijetite da prekomjerna količina kose opada tijekom tuširanja, to može biti znak temeljnog problema, poput stresa, hormonalnih promjena ili temeljnog zdravstvenog stanja.

Ako ste zabrinuti zbog gubitka kose tijekom tuširanja, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste smanjili količinu izgubljene kose. Prvo, budite nježni kada perete i češljate kosu, jer agresivno četkanje ili oblikovanje kose može uzrokovati lomljenje i gubitak kose. Također možete pokušati koristiti češalj sa širokim zupcima ili četku s mekim vlaknima kako biste smanjili štetu.

Osim toga, važno je održavati zdravu prehranu i način života jer pravilna prehrana i tjelovježba mogu pomoći u promicanju zdravog rasta kose. Ako imate prekomjerni gubitak kose, uvijek je dobra ideja razgovarati sa stručnjaom kako biste isključili bilo kakve temeljne probleme i istražili moguće mogućnosti liječenja.

Domaći dizajneri kojima je održivost najvažnija: 'Održiva ili spora moda danas spašava svijet sutra'
Odlično spaja ležernost i eleganciju: 'Bež mi je omiljena boja za proljeće'
Divna poslovna managerica: 'Oduvijek volim plavo, pogotovo u proljetnim i ljetnim danima'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".