Kažu da rižina voda čini čuda za kosu: Isprobajte TikTok trik za zdravu, sjajnu i mekanu kosu

Ako ste se pitali što je točno rižina voda, upravo je ono kako i zvuči - voda koju dobijete namakanjem riže. To je još jedna prednost, sve što vam treba za ovaj beauty trik zasigurno već imate u kuhinji.
Vidi originalni članak

Rižina voda posljednjih nekoliko tjedana u fokusu je mnogih beauty entuzijastica, posebno na TikToku, gdje je nazivaju čarobnim sastojkom zbog kojeg kosa postaje sjajna, čvrsta i baš, baš sjajna. U biti, postala je toliko popularna na društvenim mrežama da hashtag #ricewater ima više od 150 milijuna pregleda.

Također, i pretraživanje engleskog pojma "rice water" poraslo je za 10,2%, u odnosu na prošlu godinu. Čini se kako je rižina voda postala sastojak koji se treba pronaći u svakoj rutini njege kose, a popularnost može zahvaliti mnoštvu vitamina, minerala i proteina koji čine kosu hidratiziranom, kao nikad prije. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako ste se pitali što je točno rižina voda, upravo je ono kako i zvuči - voda koju dobijete namakanjem riže. To je još jedna prednost, sve što vam treba za ovaj beauty trik zasigurno već imate u kuhinji. Praksa korištenja rižine vode u njezi kose potječe još iz drvenog Japana, gdje fermentiranu rižinu vodu koristili za rast kose. Cijeli beauty proces na društvenim mrežama oživjele su blogerice i influencerice, koje su kod kuće i same počele raditi rižinu vodu. Stave je u posudu s vodom da se namače tri dana, iscijede vodu i nanesu je na kosu. Rižina se voda ostavlja na kosi neko vrijeme, a zatim ispire. Kasnija su istraživanja pokazala da aminokiseline, vitamini i proteini koji se nalaze u riži mogu uistinu poboljšati zdravlje kose. Također, kako piše Glamour, potvrđeno je da inozitol, još jedan sastojak koji se nalazi u zrnu riže, ima moć oporavljanja oštećene kose. 

Napravite tretman rižinom vodom kod kuće:

  • šalicu vode pomiješajte sa šalicom riže i ostavite da se namače sve dok voda ne postane mliječno bijela
  • procijedite smjesu i pustite da rižina voda "odleži" na sobnoj temperaturi od 12 do 24 sata, zbog fermentacije
  • operite kosu kao i inače, no za ispiranje koristite rižinu vodu i ostavite je na kosi 2-5 minuta te zatim ponovno isperite čistom vodom. 

 

Ukradite ideju Nevene Rendeli za savršen proljetni stajling: Kombinira komade koje mnogi imaju u ormaru
Zgodan poslovnjak tip-top je od glave do pete: 'Od malena mi je usađen ovakav stil, volim ozbiljnost i eleganciju'
Vraćaju li se klompe? Nosi ih Dua Lipa, predstavili su ih luksuzni brendovi, a ima ih i u high street ponudi
Korektor od sedamdesetak kuna hit je na TikToku: Prekriva znakove umora i licu daje svježinu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".