Kakvu frizuru odabrati ovisno o obliku lica? Donosimo savjete o stilovima koji najviše laskaju pojedinom licu

Ne pristaje svaka frizura svakom obliku lica pa je, prije šišanja, nužno posavjetovati se sa stilistom kose
Vidi originalni članak

Oblik lica može znatno utjecati na to kako nam pristaje pojedina frizura. Ako želimo istaknuti ono najbolje i sakriti "nepravilnosti", bitno je savjetovati se sa stručnjakom prije izbora frizure. U nastavku donosimo savjete stilista o frizurama koje najviše laskaju pojedinom obliku glave i lica. 

Ovalno lice

Za osobe s ovalnim oblikom lica kažu kako im pristaje baš svaka frizura. Stilisti kažu kako im laska svaki odabir pa, umjesto da se fokusiraju na oblik lica, oni s frizurom trebaju istaknuti najljepše crte lica. Ovalna lica su lica s najviše simetrije pa, prije šišanja, porazgovarajte s frizerom kako biste zajedno pronašli stil koji ističe najljepše na licu i "minimizira" ono čime, eventualno, ne želite privlačiti pozornost. Šiške izvrsno pristaju ovalnom licu, kao i odvažna pixie frizura, dok će elegantni lob i bob staviti fokus na sredinu lica, odnosno nos i usne. 

Okruglo lice

Baš kao i osobe s ovalnim, i osobe s okruglim licem imaju širok izbor stilova. Stilisti za WhoWhatWear savjetuju pixie frizuru, slojeviti bob ili šiške nošene na stranu. Ako želite izdužiti lice, poigrajte se dužinama i tako stvorite iluziju. Osobe s okruglim licem trebale bi izbjegavati pojačani volumen kose u visini obraza i brade kako se ne bi postigao suprotan učinak. 

Srcoliko lice

Kad su u pitanju najbolje frizure za srcoliki oblik, stilisti kažu da je ključno "omekšati" snažnu čeljust. Osobe sa srcolikim oblikom lica mogu razmisliti o bobu dužine do brade, s teksturom na krajevima koja će pružiti dinamiku. Dobar izbor je i frizura s dugačkim slojevima i šiškama koje će laskavo uokviriti lice. 

Duguljasto lice

Stilisti kažu kako osobe s duguljastim licem obično za cilj imanju vizualno smanjenje dužine. Odlično im pristaju šiške, i to varijanta kad se nose sa strane ili sasvim ravne. Ultimativni izbor koji pristaje osobama dužeg oblika lica je kovrčava ili valovita kosa sa šiškama jer su kovrče te koje licu dodaju širinu, za "ravnotežu", piše WhoWhatWear. 

Dijamantno lice

Kod osoba koje imaju kombinaciju snažne čeljusti i visokih jagodica, cilj je zadržati kosu u pokretu i dodati joj mekoću, pojašnjavaju stilisti i kažu da se to može postići ravnim slojevima i dodavanjem volumena kroz valove i kovrče. Frizeri kažu kako su najbolji izbor dužine do brade koje će vizualno proširiti to područje. Super su izbor bob A-kroja ili blunt bob, a odličan dodatak su i šiške.

Kvadratno lice

Najlaskavije frizure za osobe s kvadratnim oblikom lica su one koje se fokusiraju na duljinu kako bi lice vizualno izdužile. Duljina preko ramena, dugačke curtain šiške i slojevi u kosi super su izbor za osobe s kraćim i širim licem. Mogu i isprobati i kovrče, kao i šiške nošene na stranu.

 

Ako ove sezone u kolekciju dodate cipele kakve nosi lijepa ekonomistica, sigurno nećete pogriješiti!

Torba kakvu nosi modno osviještena studentica mnogi imaju na listi želja: 'Pratim trendove i ne bih nosila glomazne tenisice'

Špicom je prošetala u "pidžami" i zaslužila čistu modnu peticu: 'Pratim trendove i hrabra sam ih sve isprobati'

Pravi proljetni stajling: Efektno, elegantno i totalno drugačije od klasičnih poslovnih kombinacija

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".