Kakve parfeme Hrvati vole? Iz parfumerija nam otkrivaju najprodavanije muške mirise ovog proljeća

Ako ste u potrazi za novim, savršenim muškim parfemom, bilo za sebe ili kao dar, iz tri domaće parfumerije, Douglasa, Martimexa i Müllera, otkrili su nam koji su trenutačno najveći mirisni hitovi
Vidi originalni članak

Miris koji osoba nosi može mnogo toga otkriti o njoj, a ponekad govori jednako kao i odjeća ili odabir modnih dodataka. Iz tog se razloga odabiru parfema posvećuje sve više pažnje i vremena, no ta potraga nije uvijek jednostavna jer od parfema želimo nekoliko stvari. Mirisne note moraju se savršeno spajati i uklapati uz naš karakter, miris ne smije biti prenapadan, a istovremeno na koži treba trajati cijeli dan... Kako bi ta potraga bila što jednostavnija, zavirili smo u ponudu tri domaće parfumerije, Douglasa, Martimexa i Müllera iz kojih su nam otkrili trenutačno najtraženije muške parfeme.

Bilo da tražite dar za sebe ili za dragu osobu, u nastavku donosimo muške parfeme koji su ovog proljeća među Hrvatima bili najpopularniji, a zasigurno će olakšati potragu za savršenim mirisom. 

Martimex

Na prvom je mjestu Salvatore Ferragamo Intense Leather, kožno-aromatično-slana kreacija u kojoj se spajaju note mandarine, ružičastog papra, muškatna kadulja, note jabuke Annurca, cvjetna elegancija đurđice i irisa te svijetli mošus i hrastova mahovina.

Slijedi ga Philipp Plein No Limits Super Fresh koji jednako dobro funkcionira i u dnevnim i u večernjim varijantama, a nosiv je tijekom cijele godine. Poseban je jer će ga, kažu iz Martimexa, i djevojke rado posuditi.

Na trećem se mjestu nalazi Emanuel Ungaro for Him Intense, dok je četvrto mjesto zauzeo Dsquared2 2Wood, nova unisex poslastica za koju kažu da odiše senzualnošću i dobrim vibracijama.

Slijedi ga Maison Francis Kurkdijan l'Homme À la rose koji je nastao kao posveta muškarcima, a cvjetno-drvenasta kompozicija sadrži akorde grejpa, ulje damašćanske ruže iz Bugarske, jantarno-drvenaste akorde, ulje kadulje, centifolia ružu iz Grassea i ulje bušina. 

Müller

Na prvom se mjestu nalazi Guerlain L'Homme Ideal u kojem se u gornjim notama spajaju citrusi, ružmarin i cvijet naranče, zatim senzualne note "amaretto", dok se u bazi nalaze snažne drvenaste i kožne note koje čine indijski vetiver, cedar i koža u suvremenoj interpretaciji. 

Slijedi ga Trussardi Uomo čije su note inspirirane kožom i talijanskom osobnošću, a sastoji se od limuna, bergamota, galbanuma, ljubičice, geraniuma, kadulje, mošusa, note kože i pačulija. 

Među najprodavanijim mirisima u Mulleru, svoje su mjesto našli Kenzov Hyper Wave for Him i dva Givenchyjeva mirisa. 

Kenzov miris stvoren je od parfumera Oliviera Crespa i Alexandre Monet i donosi pravi val svježine, a note mandarine i mahovine daju život modernom mirisu aromatične vode. 

Prvi Givenchyjev miris je Gentleman Eau de Toilette Intense, drvenasto-cvjetni-aromatični miris u kojem se suprotstavljaju osvježavajući, puderasti aspekt i neodoljiva snaga. Tu je i Givenchy Gentleman Eau de Parfum Boisee, cvjetno-drvena kompozicija u kojem se spajaju toplina drveta i suptilna elegancija irisa. 

Idući na popisu je Narciso Rodriguez Bleu Noir Eau de Parfum koji ostavlja elegantan mirisni trag, a spaja amberaste i drvenaste note, pritom stavljajući naglasak na senzualno mošusno srce.

Slijede ga dva Issey Miyake mirisa. Prvi je Fusion d'Issey, kontrastni miris kod kojeg miris limuna daje osjećaj hladnoće i živahnosti te se spajaju s notama sandalovine i pačulija. Drugi Issey Miyake miris je Shades of Kolam pour Homme, neodoljivi ljetni miris nastao suradnjom Issey Miyakea i dizajna Twice studija, a donosi spoj drvenasto-začinskih nota kardamona, korijandera i cedra koji su inspiraciju pronašli na bogatim indijskim tržnicama. 

Na listi najprodavanijih svoje je mjesto našao i Armani Code Eau de Parfum, senzualni i orijentalni miris, te YSL Y Le Parfum u kojem se spajaju francuska lavanda, američka crna cedrovina, a za snažan olfaktivni doživljaj zaslužni su geranij i tamjan.

Douglas

Na prvom mjestu najprodavanijih mirisa u parfumerijama Douglas našao se Chanelov Blue de Channel Parfum, dok se na drugom mjestu nalazi Dior Sauvage. Riječ je o mirisu koji dolazi snažnu svježinu, a parfumer François Demachy inspiraciju je pronašao u pustinji prilikom sumraka.

Slijedi ga još jedna Chanelova uspješnica, Bleu de Channel, a na četvrtom se mjestu nalazi Armani Code Pour Homme. Iz Douglasa ga opisuju kao senzualan, orijentalan, drvenasti miris koji donosi bezvremensku eleganciju, intenzivnost i zavodljivost. Gornje i srednje citrusne i aromatične note obogaćene su limunom i lavandinom, a bazne note otkrivaju misterioznost i snagu zahvaljujući zrnu tonka, vaniliji te akordu cedrovine i baršuna. 

Peto je mjesto zauzeo YSL Y Le Parfum, intenzivan, drvenasti i čisti miris za kojeg kažu kako je kreiran za kreativnog i uspješnog muškarca, dok se na šestom mjestu nalazi Dior Sauvage Parfum, nova, najsnažnija koncentracija Sauvage mirisa u kojoj se spajaju svježina i tople, orijentalne note.

Njega slijedi još jedan Sauvage, no ovog puta toaletna voda, a na osmom se mjestu nalazi Versace Eros Flame, intenzivan muški miris za kojeg iz Douglasa kažu da je namijenjen jakim, strastvenim i samouvjerenim muškarcima, dok je deveto mjesto zauzeo Chanel Allure Home Sport

 

 

Brze, sočne i ukusne: Zasladite se ekstra-čokoladnim kockama koje će nestati u trenu
Što sve trebate znati o bob frizuri prije šišanja? Donosimo i pet najpopularnijih verzija
Jesmo li cijelo vrijeme pogrešno prali kosu? Rezultat nove tehnike je voluminoznija kosa
Atraktivne prijateljice očitale lekciju iz ležernog stila: 'Često smo u tenisicama, visoke pete su za večer'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".