Kako zadržati oralno zdravlje?

Kako zadržati zdrave zube i koje navike oralne higijene trebamo usvojiti savjetuje dr. med. dent. IvanaRešetar Brezak.
Vidi originalni članak

Lagano ostvarivo i višestruko isplativo: zubnu četkicu treba zamijeniti svaka 3 do 4 mjeseca - toliko je vremena, naime, u prosjeku potrebno da se potroše vlakna zubne četkice. Počnite prati zube dva puta dnevno, po dvije minute. Imat ćete zdravije zube s manje karijesa i svjež dah. 

Koristite zubni konac svaki dan, to je obvezan dio održavanja zubne higijene. Svakako se konzultirajte s vašim doktorom dentalne medicine o ispravnom korištenju zubnog konca. Iznenadili biste se koliko ljudi koncem “pili” desni ili radi slične nepravilnosti.

Žvačite žvakaće gume bez šećera. Istina je - žvakanje žvakaće gume bez šećera nakon obroka pomaže u sprečavanju karijesa. Jedite zdravo i uravnoteženo, smanjite grickanje između obroka. Grickalice najčešće sadrže šećere koji pomažu nastanku karijesa jer se lijepe se za zube.

Posjetite vašeg doktora dentalne medicine! Redovne kontrole pomoći će vam da zadržite oralno zdravlje cijelog života.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".