Kako zablistati na dan vjenčanja?

Jedan od najvažnijih dana u životu gotovo svake djevojke svakako je njezino vjenčanje, a vizažistica Mihaela Dodić i ALDUK donose nove savjete koji će svakoj mladenki pomoći zablistati.
Vidi originalni članak

Osim što je na dan vjenčanja mladenka pod povećalom, svakoj je želja biti posebna i zadovoljna svojim izgledom. Iako se na prvu čini da je dobar vjenčani make-up jednostavno postići, istina je zapravo da je vrlo zahtjevan. Naime, osim što mora izgledati posebno i glamurozno, ali prirodno, treba potrajati cijeli dan i noć, a u tome će najbolje pomoći savjeti stručnjaka

Ivan Alduk, poznati hrvatski modni dizajner, već tri godine veseli mladenke svojom unikatnom i ručno šivanom linijom vjenčanica. S obzirom na to da njegove vjenčanice ženstvenih krojeva i romantičnog prizvuka zaslužuju prikladan make-up, odlučio je još jednom udružiti snage s dugogodišnjom ALDUK-ovom suradnicom i vrhunskom vizažisticom Mihaelom Dodić. Na dan vjenčanja nema mjesta za pogreške pa dvojac želi mladenke inspirirati i prenijeti im savjete za što ljepši i kvalitetniji odabir vjenčanoga make up-a. Model koji im je pomogao u realizaciji njihove ideje bila je PR agentica Martina Matušin, a romantične je trenutke ovjekovječio hrvatski modni fotograf Šime Eškinja

S obzirom na karakter dana vjenčanja, odabrani make-up treba biti nepretenciozan, no ipak naglasiti profinjenu i nježnu mladenkinu stranu. Stoga, dvojac prije svega preporučuje prozračni make-up u boji pijeska, zemlje, marelice ili lile s baršunastom, shimmerastom i luminoznom teksturom. Nadalje, najveći je naglasak ipak stavljen na vjenčanicu pa bi odabrana frizura i kvalitetan make-up trebali biti u harmoniji s njom kako bi mladenka u potpunosti zasjala. A u postizanju sklada svakako će pomoći make-up stručnjaci koji mladenkama preporučuju da se ne šminkaju same barem na taj važan dan, već neka se prepuste u ruke stručnjaka. 

"Kod šminkanja za vjenčanja bitan je savršen ten i stoga bih preporučila mladenkama koje se žele same šminkati na dan vjenčanja da odustanu od te ideje. Savršen ten zahtjeva pravilan odabir pudera, od njegove postojanosti pa do točno pogođene nijanse.Uz kvalitetnu podlogu, bitna je i igra shimmerima, highlighterima i ostalim proizvodima kojima se dobiva lijepa i prozračna tekstura lica", objasnila je vizažistica Mihaela Dodić. S obzirom da većina žena želi spojiti dvije suprotnosti te s jedne strane izgledati prirodno i svježe, a s druge glamurozno i profinjeno, vizažistica savjetuje da potraže profesionalnu pomoć u tome.

"Mnogo je žena naviklo na lagane teksture i vrlo malo šminke općenito pa im se može učiniti da je profesionalni make-up nešto intenzivnije podloge i sjena. U pravu su, ali svakakvo takvu šminku krasi postojanost i ostavlja vizualni dojam kakav ste prethodno dogovorili." rekla je Mihaela te dodala da će, osim što sjajno izgleda u stvarnosti, profesionalno našminkana mladenka zabljesnuti na fotografijama jer je make-up prigodan za fotografiranje i video.

Što se tile male "pomoći" u vidu umjetnih trepavica, Mihaela nema ništa protiv, no smatra da treba biti umjeren. Njih bira kad mladenka ima rijetke i kratke trepavice, a tad savjetuje ugradnju parcijalnih trepavica jer se njima postiže punina i dubina oka. Ipak, s njima treba biti oprezan jer se pretjerivanjem može postići i neželjen učinak.

"Treba izbjegavati pretjerivanja u vidu konturiranja, preogromnih trepavica ili istovremenog naglašavanja očiju i usana. Modni sklad najbolje se postiže umjerenošću", zaključila je Mihaela. 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".